Zabava

Nekaj lepega je bilo čutiti v zraku

alesh.maatko@svet24.si
2. 9. 2015, 20.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Nekaj lepega je bilo v zraku zadnji petkov avgustovski večer, ki so ga številni obiskovalci v soju lune preživeli na vrtu Tržiškega muzeja.

Media Butik

Obiskovalci zadnjega, petega v nizu razprodanih Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju so uživali ob najlepših »romančicah«, skladbah Romane Krajnčan in vsestranskega umetnika, ki je tudi tokrat pustil močan pečat, Jureta Ivanušiča. »Tega koncerta sem se izredno veselila. Največ treme sem imela pravzaprav aprila, ko smo začeli s temi koncerti, ker si nisem čisto točno predstavljala, kako bo vse skupaj videti. Imela sem idejo, verjela sem v projekt, vedela, da bo to nekaj fantastičnega, a dokler se ne začne, nisi popolnoma predan. Nuška je odlično začela, potem pa se je vzdušje samo stopnjevalo. Energija je lepa, vsi koncerti so bili razprodani, publika zadovoljna,« je misli takoj po koncertu strnila umetniška vodja Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju Romana Krajnčan, ki pa se je na zadnjem koncertu prvega cikla predstavila tudi kot pevka šansonov. »S pozitivno energijo sem šla od doma. Lepo je čutiti Tržičane in ostale, ki se iz drugih krajev pripeljejo k nam. Nastopajoči smo zelo lepo sprejeti, publika uživa, diha z nami, lahko se predaš glasbi in zgodbam, skratka, super je bilo,« je z navdušenjem sklenila Krajnčanova, ki je že polna idej o novem glasbenem ciklu. Tokratni so namreč potekali od aprila do avgusta v okviru Tržiških poletnih prireditev, pod pokroviteljstvom Občine Tržič.

5 glasbenih koncertov

V Tržiškem muzeju so gostili Nuško Drašček, Ota Pestnerja, Uroša Periča, Nino Strnad ter Romano Krajnčan in Jureta Ivanušiča.

NAJLEPŠA DEŽELA

Piko na i petkovemu večeru pa je s poezijo, avtorskimi skladbami in avtorskimi prevodi velikanov šansona dodal igralec, glasbenik, skladatelj, voditelj in vsestranski umetnik Jure Ivanušič, ki se mu je Gorenjska že od malega zdela obljubljena, lepa, najlepša dežela. »Zelo fino je bilo nocoj, zelo lep ambient, zahtevna in dobra publika, taka, kakršno si lahko samo želiš,« je Jure Ivanušič povedal po koncertu. »Skladbe, ki si jih izbiram na koncertih, so takšne, o katerih imam sam osebno kaj za povedati. Tudi vsako podajanje zgodbe, interpretacija, ki je zelo pomembna za to zvrst glasbe, prihaja iz mojih globin. Zato se tudi ukvarjam s šansoni. Tudi pišem jih zato, ker imam neko potrebo, in v procesu nastajanja skladbe, takšne, kot je moj šanson, se mi zdi, da nekaj predelam o svojem življenju oziroma vsaj pogledam nase z distanco in na temo, ki me takrat okupira.«

Romano Krajnčan in Jureta Ivanušiča so na odru spremljali odlični inštrumentalisti. Na klavir je igral Gregor Ftičar, na kontrabas in kitaro Goran Rukavina, na krilni rog, trobento in bobne pa Dominik Krajnčan.