Zabava

Marjan Zgonc ima svojo klapo

alesh.maatko@svet24.si
2. 9. 2015, 19.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Kot velik ljubitelj morja je Marjan Zgonc po prepevanju napolitanskih pesmi, opere in zabavne glasbe ustanovil klapo. Pod imenom Marjan Zgonc in klapa Mediteran že predstavljajo prvo skladbo, Marjan Zgonc pa bo v tem sestavu tudi koncertiral.

Dallas Records

Marjan Zgonc je začel javno nastopati v zrelejših letih in s svojim žametnim tenorjem hitro osvojil velik krog poslušalcev. Sprva z napolitanskimi pesmimi, kot so O sole mio, Mamma, Santa Lucia, Core Ngrato in druge, ki jih lahko slišimo na njegovem prvem albumu Če je ljubezen iskrena. Kmalu po izidu prvenca so zanj začeli ustvarjati znani avtorji: Andrej Baša, Dušan Zore, Patrik Greblo, Robert Grubišić in drugi. Nastale so skladbe Hvala ti, mati Marija, Biserna Slovenija, Bel galeb, Domači zvon, Črno vino in še bi lahko naštevali.

14 albumov

V svoji karieri je do danes posnel kar 14 albumov, nastopal je v Kanadi, ZDA, Avstraliji in Argentini.

ZNANI PEVEC DUETOV

Marjan Zgonc je znan tudi kot pevec mnogih duetov z uveljavljenimi slovenskimi pevkami in pevci (Nuša Derenda, Helena Blagne, Simona Weiss, Marija Ahačič Pollak, Jožica Svete, Werner ...), s sopranistko Norino Radovan je posnel tudi duet Alfreda in Violete iz Verdijeve opere Traviata. V svoji karieri je do danes posnel kar 14 albumov, nastopal je v Kanadi, ZDA, Avstraliji in Argentini. Zaradi izredno širokega glasbenega repertoarja je tudi eden izmed najbolj poslušanih izvajalcev v glasbenih čestitkah na radijskih postajah po vsej Sloveniji.

ZGODBA S PRIDIHOM MEDITERANA

Za Marjana Zgonca to ni prvo klapsko muziciranje, saj je v preteklosti že sodeloval s klapo Tramuntana. Novonastalo klapo Mediteran pa sestavljajo: Marjan Zgonc (prvi tenor – solist), Andrej Ažman (prvi tenor), Andrej Oberstar (bariton), Klemen Golob (drugi bas), Jernej Paulovič (drugi bas, mandolina), Teo Klirić (drugi tenor, kitara) in Žarko Vojinović (harmonika), umetniški vodja pa je Jani Lipičnik.

Marjan Zgonc, pevec z žametnim tenorjem, predstavlja novo skladbo Na kantunu.

SKUPNA SODELOVANJA

S klapo redno sodeluje tudi znani dalmatinski producent Želimir Škarpona (avtor mnogih skladb legendarnega pevca Vinka Coceja), ki je med drugim za Marjana spisal skladbo Pod milim nebom; to je Marjan izvedel na Festivalu hrvatskog juga OPUZEN 2015 in zanjo prejel posebno nagrado.