Zabava

V Šentjerneju zabava, kakršne še ni bilo

alesh.maatko@svet24.si
20. 8. 2015, 22.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Med množico poletnih festivalov, ki se te dni odvijajo, je tudi Jernejevo, ki mu je z zanimivim zabavnim dogajanjem letos uspelo, da se te dni v Šentjernej zgrinjajo množice obiskovalcev iz vse Slovenije. Mesec najrazličnejših dogodkov, športnih aktivnosti in družabnih prireditev pa bo ta konec tedna dosegel vrhunec.

M24.si
Jernejevo, kot ga še ni bilo! Na zamudite! Edinstvena Petkova Pumpa z Modrijani, didžejem Johnyjem in didžejem Boštjanom bo v petek, 21. avgusta, ob 20. uri. Aktualova Galama z Deanom on the Mike ter gosti Petro Kovačević, pevko Nino in Rokom Bažika pa v soboto, 22. avgusta, ob 22. uri.

V soboto se bo v Šentjerneju premierno odvila Aktualova Galama, najbolj priljubljena oddaja Radia Aktual, ki bo tokrat prvič potekala z gosti v živo. Na odru se bodo legendarnemu Deanu on the Mike pridružili priljubljeni glasbeniki Petra Kovačević, Nina ter Roko Bažika, pred tem pa bosta na Jernejevi povorki nastopila tudi Nuša Derenda in Ansambel Nebo.

V petek pa bo Šentjernej preplavila najboljša vseslovenska veselica – na Petkovi Pumpi bosta prvič na odru skupaj nastopila ena izmed najbolj priljubljenih didžejev ta hip – DJ Boštjan in DJ Johny, pridružili pa se jima bodo eni in edini Modrijani. Imena, ki zagotavljajo, da se letos Šentjerneju obeta zabava, kakršne še ni bilo!

NAJBOLJŠA ZABAVA

In kaj o vsem skupaj pravita glavna akterja Petkove Pumpe, didžej Boštjan in didžej Johny?

Petkova Pumpa je ...
DJ Boštjan: Najboljša zabava na terenu ...
Johny DJ: ... najboljši žur za vse generacije!

Koliko zabav je že za vama?
DJ Boštjan: Sem seštel – 240 Petkovih Pump, se je pa v 20 letih nabralo še neskončno drugih zabav.
Johny DJ: Uh, jaz pa nisem uspel sešteti. Sem pa na tovrstnih prireditvah aktiven že 10 let.

Katera je tista glasba, ob kateri celo Slovenci splezamo na mize?
DJ Boštjan: Golica!
Johny DJ: Pa V dolini tihi in seveda Čebelar. Brez tega ne gre. (smeh)

Zabavne anekdote s kakšne Petkove Pumpe?
DJ Boštjan: Na vsaki Pumpi se zgodi kaj posebnega. Nazadnje smo po plesišču iskali petelina, rezervno kolo avtomobila ... Zelo zanimivo je bilo videti tudi, kako so se v Petkovo Pumpo vživeli Kitajci ...
Johny DJ: Meni je v lepem spominu ostalo rojstnodnevno presenečenje Modrijanov ... Ah neee, a ples na odru s hostesami šteje? (smeh)

M24.si

AKTUALOVA GALAMA Z MEGA GOSTI

A to ne bo edina zabava, saj se obeta odmevna Aktualova Galama, ki se bo tokrat prvič, premierno predstavila v živo na terenu v soboto, 22. avgusta, s kar tremi glasbenimi gosti, in sicer prihajajo v Šentjernej Roko Bažika, Petra Kovačević ter Nina, ki nam je pred nastopom zaupala: »Jernejevo je skoraj tu, tako da se že zelo veselim, in vem, da bo super žurka, zato vas vse vabim, da se nam pridružite 22. avgusta 2015 v Šentjerneju.« Čeprav bo Nina Vodušek šele postala polnoletna, ima za seboj zavidanja vredno glasbeno kilometrino. Kako da ne, saj jo je glasba spremljala na vsakem koraku. Peti je začela pri desetih letih, nato je kmalu sledil prvi album in sodelovanje z Alfijem Nipičem, s katerim je pridobila veliko odrske kilometrine. Mlada pevka v zadnjem času nabira izkušnje tudi pri naših južnih sosedih, saj z novimi skladbami v hrvaškem jeziku osvaja tudi ta trg, ki ji je – vsaj po odzivih sodeč – več kot naklonjen. In tako bo zagotovo na Jernejevem, kjer pa ne bo manjkal niti legendarni Dean on the Mike.

Aktualova Galama je ...
Dean on the Mike: Vrhunsko glasbeno razodetje z najboljšim kulturno-umetniškim programom za najboljšo voljo in čustveno ekstazo.

V živo s terena z gosti je verjetno drugače kot »na varnem« v studiu?
Dean on the Mike: Prvinski stik s poslušalci in obiskovalci predstavlja vrhunec tako za njih kot tudi za nas, ustvarjalce oddaje. Zagotovo pa bo tokrat še nekaj več, saj gre za prvo Galamo v živo in start Galamine svetovne turneje. (smeh)

V čem se skriva neverjetna priljubljenost Aktualove Galame?
Dean on the Mike: Najboljši in najprimernejši odgovor na to lahko dajo poslušalci, ki vsak petek množično spremljajo radijsko Galamo. Mi, ustvarjalci se za vsako potrudimo maksimalno in z vsem srcem.

Kateri Aktualovi hiti bodo spravili Slovence na noge?
Dean on the Mike: Zagotovo vse Galamine uspešnice.