Zabava

Današnji koncert Laibachov v Pjongjangu odpovedan

STA/J.P.
20. 8. 2015, 09.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Zasedba Laibach naj bi danes v Pjongjangu nastopila še na drugem koncertu, a so ga zaradi tehničnih težav odpovedali. Nastopil naj bi le duo Silence oziroma pevec Boris Benko, ki sicer sodeluje z Laibachi. Odpoved koncerta nima nič opraviti s cenzuro, temveč z dejstvom, da je koncert tehnično nemogoče izvesti na novi, drugi lokaciji.

Facebook

Ivan Novak iz Laibacha je večkrat opozoril na pomanjkljivo tehnično opremo, zaplete da se pri tako osnovnih stvareh, kot so dodatni kabli, zato ne čudi, da vse opreme ni mogoče v enem dnevu prenesti na drugo koncertno lokacijo in uprizoriti dober nastop.

Facebook

Trboveljska skupina je nastopila v sklopu praznovanj 70-letnice osvoboditve izpod japonske okupacije in je hkrati prvi zahodni rock band, ki je igral v Severni Koreji.

Kot poroča Jure Tepina s POP TV, ki spremlja turnejo v živo, so Laibachi v Severni Koreji dosegli svoj namen, saj jih niso prepovedali. Cenzorji so se sicer vtikali v posamezne skladbe in jih črtali s programa, a na koncu je Laibach nastopil pred razprodano dvorano s 1500 gosti. V eni uri so izvedli deset pesmi.

Dosegli smo več, kot smo pričakovali. Ne vem, kakšno sled bo koncert pustil tukaj, toda "to je majhen korak za Laibach, a velik korak za človeštvo", je povedal Novak.

Facebook

Pred potjo v Severno Korejo je zasedba Laibach za več medijev ponovila, da se zavzemajo za združitev Severne in Južne Koreje ter da namen njihovega gostovanja ni provokacija.