Zabava

Pogledali smo v zakulisje Ene žlahtne štorije

Nejc Simšič
14. 8. 2015, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ustvarjalci trenutno najbolj priljubljene slovenske nadaljevanke Ena žlahtna štorija so nas gostili na snemanju druge sezone. V prostorih produkcijske hiše Mangart v ljubljanskem nakupovalnem središču je bilo še kako vroče!

Marko Vavpotič

Zgodba Ene žlahtne štorije se odvija v sončnih Goriških brdih, kjer snemajo predvsem zunanje kadre, medtem ko glavnino notranjosti posnamejo v posebej za to priložnost urejenem studiu v ljubljanskem BTC, natančneje v hali nekdanje športne trgovine Giga sport, ki so ga zaradi nove, obsežnejše sezone morali povečati. »Prej je bil studio kot največji v Sloveniji postavljen na 1400 kvadratnih metrih, od letošnjega poletja pa se bohoti že na 2000 kvadratnih metrih,« je povedal izvršni producent Tomaž Lehpamer.

Marko Vavpotič

NOVA IGRALKA, NOVI PROSTORI

Nadaljevanki se je z drugo sezono pridružila tudi nova igralka, Vesna Jevnikar, ki bo nastopila v vlogi Adeline, ki bo zmešala glavo starejšim moškim. In prav zato so štirinajstim prizoriščem, ki jih najdemo v studiu (določene sobe, recepcija, ker imajo Bertove hčere nekakšen mini kmečki turizem, vaška gostilna, trgovina, spovednica, degustacijska klet in drugo), dodali še dve novi. »Snemanja so bolj zapletena, zato smo morali povečati število prizorišč in snemalnih dni, in tako smo potrebovali tudi večji prostor. Približali smo se že skoraj velikosti, ki jo imajo v tujini pri takih projektih. Imamo dva nova prostora. Zdaj lahko v studiu najdemo 16 prizorišč, če spovednico štejemo kot solo prostor. Z novo sezono bo več igralcev, veliko bo tudi gostujočih likov, pomembnih za zgodbo, veliko bomo potovali po vsem svetu, skratka, pestro bo.«

NAPORNI URNIKI

Snemalni urnik igralcev je razdelan do minute natančno. »Ritem dela je zelo naporen. Jaz recimo prihajam prva, ob 5. uri zjutraj, in odhajam zadnja, zato se radi pošalijo, ali sem morda spala kar v studiu,« je v smehu povedala Ajda Smrekar, ki igra najmlajšo hčer Zalo. »Pet dni v tednu snemamo od jutra do popoldneva, potem so tu še gledališke predstave in drugi projekti. Dolgčas nam res ni,« pravi in dodaja, da so z igralsko zasedbo postali prava mala družina, ki si na snemanjih med seboj pomaga in krajša čas.

Marko Vavpotič

OGLEDI STUDIEV BODO

Kako pravzaprav poteka snemanje nadaljevanke, za zdaj ni informacija, ki bi bila dostopna vsakomur, a tudi o tem producenti serije že zelo intenzivno razmišljajo. »Za zdaj te možnosti še ni, seveda pa vse moči usmerjamo tudi v to, da bi ponudili nekakšne nagradne oglede, saj je odzivnost na serijo zelo dobra in oboževalcev res ne manjka,« je še povedal izvršni producent nadaljevanke.