Zabava

Festival sonca, zvoka in zabave

Nejc Simšič
4. 8. 2015, 21.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Vinica vsako poletje postreže s festivalom, ki je dobra priložnost za poslušanje tako domače kot tuje dobre glasbe v živo.

Facebook

Tradicionalni Schengenfest je s svojo bero in izbiro nastopajočih vse bolj pester in raznolik.

Festival iz leta v leto raste po številu obiskovalcev in se trudi privabiti čim boljše domače in tuje izvajalce. Obiskovalci so letos lahko na idilični belokranjski lokaciji v Vinici, tik zraven osvežujoče Kolpe, ob glasbi uživali od srede, 29. julija, do sobote, 1. avgusta, nastopila pa so velika tuja glasbena imena, kot so Rudimental, Guano Apes, Asian Dub Foundation, Gramophonedzie, Pendulum DJ Set, DJ Rush in Rammstein tribute skupina Stahlzeit.

Petkov večer je bil posvečen slovenski glasbi, ko so občinstvo na noge spravljali Siddharta, Magnifico, Niet, Trkaj, Elvis Jackson in drugi.

DAN, POSVEČEN DOMAČIM IZVAJALCEM

Občinstvo so na noge spravljali tudi znani domači glasbeniki in tisti iz sosednjih držav, kot so Siddharta, Magnifico, S.A.R.S., Niet, Elemental, Trkaj, Elvis Jackson, Zablujena generacija, Noctiferia in mnogi drugi. In prav petkov večer na viniškem Schengenfestu je bil v znamenju slovenskih izvajalcev. Na račun odsotnega Vlada Kreslina je svoj nastop močno podaljšal Magnifico, kot gost zasedbe Niet je nastopil tudi Tomislav Jovanović – Tokac iz skupine Dan D, med nastopajočimi so bili med drugim še Zablujena generacija in kočevski Sell Out ... »Bilo je noro! Samo naj še kdo reče, da Slovenci nimamo dobre glasbe! Ta slovenski večer bi si moral priti pogledat vsak Slovenec in doživeti to glasbeno ekstazo,« je povedala ena od udeleženk festivala, ki je vse dni uživala na soncu, se hladila v Kolpi in zabavala na koncertih.