Zabava

Poslastica za glasbene sladokusce

A.M.
4. 8. 2015, 20.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Zadnji julijski večer je v Pollakovem salonu nastopila izjemna pevka Nina Strnad, ki je z večno lepimi slovenskimi popevkami ustvarila čarobno vzdušje.

Media Butik

Najlepši inštrument, ki nam ga je dala mati narava, človeški glas, sta spremljala Marko Črnčec, eden najvidnejših pianistov mlajše generacije na slovenski džez glasbeni sceni, in Jaka Kopač, džez saksofonist, ki je zaključil magistrski študij iz džez saksofona na priznani Sibeliusovi akademiji v Helsinkih. Povsem spontano in nenapovedano se jim je pri zadnjih dveh pesmih pridružil izjemen plesalec Žigan Krajnčan, ki si je že priplesal prvo mesto v Evropi v poppingu.

Marko Črnček, Nina Strnad in Jaka Kopač so v Tržiškem muzeju ustvari edinstveno glasbeno popotovanje.

ŠE LETOS BO IZŠLA PRVA ZGOŠČENKA

Za konec leta Nina napoveduje svojo prvo zgoščenko, s katero pa se že lahko pohvalijo njeni predhodniki na tržiškem odru, Nuška Drašček, Oto Pestner in Uroš Perič. Na vprašanje, v čem so drugačni od nje, je Nina odgovorila: »Ne bi rekla, da sem drugačna od njih. Vsak od nas si prizadeva, da je kot prvo zadovoljen sam s seboj na odru in da je z njim zadovoljno občinstvo. Vsi izvajamo kvalitetno glasbo in vemo, kaj je kultura. Rekla bi, da smo si precej podobni, edina stvar, ki je drugačna pri meni, je ta, da sem se specializirala za džez, da zraven sicer delam tudi slovensko popevko, pri drugih projektih pa razen kot gostja ne sodelujem. Imam res strnjen repertoar. Da bi bila blazno veliko razlika med nami, bi težko rekla, morda pa jo kdo drug prepozna.«

PREPOZNAVNA SLOVENSKA DŽEZ VOKALISTKA

Nina Strnad, ki je lani na mednarodnem džez festivalu Marianne Mendt prejela prvo nagrado za najboljšo solistko, se je po končani srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani šolala na prestižni ameriški fakulteti New School for Jazz and Contemporary Music v New Yorku. V preteklosti se je preizkušala v petju mnogih glasbenih zvrsti, zdaj pa je prepoznavna kot ena najbolj obetavnih slovenskih džez vokalistk.