Zabava

Plesni koraki so velik užitek

alesh.maatko@svet24.si
4. 8. 2015, 20.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Slovenski plesalci in tekmovalni plesalci so v svetu dobro poznani predvsem kot uspešni in izjemni. Za dosežke je pogosto treba trdo delati, ozadij izjemnih plesnih predstav pa velikokrat ne poznamo.

Nikola Janušić

Tjaša Vulič in Luca Bussoletti sta izjemen plesni par, v svojih karierah sta osemkrat okoli vratu prejela zlato medaljo na državnem prvenstvu in kar dvakrat na svetovnem. Uspešna sta tudi po zaključku tekmovalne kariere, saj kot trenerja in koreografa nizata uspehe in se veselita medalj svojih varovancev. Še vedno nastopata na številnih prireditvah, za kar so potrebne priprave in naporni treningi. Prav zdaj se izobražujeta na največjem plesnem trening kampu na svetu v Italiji, kjer v družbi več kot 500 plesnih parov obiskujeta predavanja in treninge ter se izpopolnjujeta na več ravneh od tehnik plesa do športne priprave, pravilne in zdrave prehrane ter motivacije in športne psihologije. Na kampu tudi sama sodelujeta kot predavatelja o plesnih kriterijih in osnovni plesni koordinaciji, vsak dan pa bosta poučevala tudi pare z vsega sveta.

 Plesalci se morajo pripravljati vse poletje, da lahko na parketu in odru blestijo in očarajo.

TRENINGI SE POLETI NE KONČAJO

Napornemu tednu pa ne sledi počitek. Čakata ju namreč navijanje in spodbujanje svojih tekmovalnih parov, ki bodo v začetku avgusta nastopili na največjem plesnem tekmovanju na svetu, odprtem prvenstvu Nemčije. Tudi v nemškem Stuttgartu, kjer bo tekmovanje potekalo, se bosta najprej dva dneva izobraževala na sodniškem kongresu, nato pa kot trenerja skrbela za svoje varovance.

PRIPRAVE NA NOVO SEZONO

Vsi dogodki, ki sta se jih udeležila v letošnjem poletju, so predvsem odlična priprava na začetek nove sezone in jesenskih plesnih treningov.

OSebni album

Tjaša Vulič in Luca Bussoletti sta izjemen plesni par.

Tjaša in Luca bosta septembra v Kazini, najstarejši plesni šoli pri nas, začela poučevati rekreativne plesalce. Tako otroci kot tudi odrasli bodo lahko uživali v plesnih korakih, ki jih bosta z njimi delila izjemna plesalca. Plesna šola Kazina, ki je vzgojila številne generacije plesalcev, ki so se skozi leta razvili in gradili ter dosegali vrhunske rezultate v svetovnem merilu, sicer na plesne treninge jeseni vabi vse, ki bi prosti čas radi preživeli aktivno in sproščeno. Z vrhunskimi koreografi in plesnimi učitelji, kot so Željko Božić, Mitja Popovski, Mirjam Podobnik in Ada Kogovšek, poskrbijo, da rekreacija postane užitek in način življenja. Skupaj s Tjašo in Luco ustvarjajo celo tekmovalne plesne pare, ki se pri 45 letih udeležijo svetovnega prvenstva in dosegajo sijajne rezultate.

PLESNI KAMPI PO EVROPI

Tudi koreografi in učitelji Kazine imajo pestro poletje, saj na različnih koreografskih in plesnih kampih po Evropi in svetu učijo, delijo svoje znanje in se izobražujejo. Vse zato, da bodo v prihodnje še boljši in uspešnejši, Slovenija pa bo v svetu ostala v vrhu izjemnih plesalcev. Boste med njimi?