Zabava

Marko Hren: 'Ne pražim se na soncu'

Sonja Javornik
4. 7. 2015, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Znan slovenski plesalec Marko Hren, vodja Plesnega mesta, se poleti bolj kot plesu posveča motorjem starodobnikom. Razkril pa nam je še nekaj drugih podrobnosti - tudi to, zakaj mu gre v zadnjem času najpogosteje na jok …

Promo foto

Kaj vas je nazadnje nasmejalo?

Ni ravno nazadnje, sem se pa dodobra nasmejal Ladu Bizovičarju na njegovi predstavi Slovenska muska, pred tem pa tudi na nekaterih drugih njegovih predstavah ...

Zakaj ste nazadnje jokali?

Imam zelo bolnega očeta, tako da ne bi prevečo tem. Priznam pa, da me večkrat do solz pripravijo kakšni dokumentarci, filmi ..., tudi kakšna knjiga.

Kaj lepega ste naredili danes?

Zame je vsak dan lep, danes sem šel spet na Šmarno goro, in to ob 6. uri zjutraj. To naredi dan lep, poskusite.

Zakaj imate radi poletje?

Vse se malček umiri, vsaj kar se službe tiče. Čeprav je ples moje življenje, poleti najdem kakšen dan tudi za moje motorčke starodobnike. Ravnokar sem si enega pripeljal iz Srbije, tako da bo to poletje njegovo. To pomeni, da bomo na njem potrošili veliko uric, da ga spravimo v red. Mogoče ne bo dovolj niti eno poletje ..., bo že, ko bo.

Kako prenašate vročino?

Rad imam sonce in se mu ne skrivam, a na plaži se ne pražim. Zame je bolj senca, kakšna viseča mreža ali ležalnik in knjiga. Užitek poletja pa je obisk Trente, kjer me čakajo slapovi Zapotok ... Pridite, ne bo vam žal.

Katero knjigo priporočate za na pot?

Mene čaka na polici kar nekaj novih knjig, recimo tale bo šla z menoj v Trento in tudi kak dan na morje: Tisočveličastnih sonc Khaleda Hoseinija. Priporočam pa, da prej preberete še Tek za zmajem istega avtorja. Marjeta, hvala za priporočilo, prva je bila odlična, druga ... Povem kmalu.

Katera skladba vas je navdušila to sezono?

Ljudje je ne poznajo, pa bi jo morali, še posebej mladi, imenuje se Pleši. Izvajata jo mladi pevki, Tjaša in Flora. Najdete jo lahko na youtubu, poklikajte, ne bo vam žal, je res pravi hit poletja.

Kateri film priporočate za poletne noči?

Hachiko: A Dog's Story. Film z Richardom Gerom v glavni vlogi pripoveduje ganljivo in resnično zgodbo o univerzitetnem profesorju in njegovem psu, ki krajane nauči ljubezni, sočutja, večnega prijateljstva in neomajne zvestobe. Vsako leto film pogledam vsaj enkrat ... Ja, tudi takrat jočem, jočemo – pri nas smo tako ali tako vsi »pesjanarji«.