Zabava

Ljubezenska zgodba dobila prav poseben pomen

Alesh Maatko
28. 5. 2015, 16.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Dokler živiva iste sanje, s katerim se je Šank Kvintet lani predstavil na festivalu Števerjan, je dopolnila zgodba, v kateri blestijo tri generacije.

Tanal Video
Več podobnih vsebin lahko najdete na spletni strani Veseljak.si.

Šestčlanski ansambel Šank Kvintet, ki prihaja s Štajerskega, deluje že deseto leto in po vsem tem času lahko njegovi člani strnejo spomine na številne nastope, tako na domačih tleh kot v tujini. Ob koncertih in prireditvah, na katerih se pojavljajo, igrajo tudi na porokah in abrahamih ter drugih pomembnih obletnicah, ko vsakogar razveseli dobra družba muzikantov in njihova glasba.

Tanal Video

Njihove nastope pa oplemeniti legendarni glasbenik Rudi Šantl, s katerim Šank Kvintet sodeluje že dve leti; sodelovanje je članom ansambla zagotovilo dodatne nastope in s tem izkušnje, ki jih pridom izkoriščajo. Njihovi vodili sta dobra družba in dobra glasba, kar pomeni, da najdemo Šank Kvintet povsod, kamor vodi misel na dobre ljudi.

Tanal Video

In tako bo tudi drevi v oddaji Glasbena skrinjica; ob 20. uri bodo na televiziji Veseljak premierno predstavili videozgodbo za valček Dokler živiva iste sanje. S to prijetno melodijo so se lani uvrstili v finale festivala Števerjan. Šestčlanski ansambel se je odločil, da snemanje zgodbe zaupa ekipi TV Veseljak, snemali pa so pri Zgornji Kungoti, tam, kjer je znana točka turistov in pohodnikov, saj je s cesto narejen srček. »Naš gostitelj je bila kmetija Dreisiebner, kjer so nam tudi prijazno postregli z domačimi dobrotami. Pesem govori o tem, da je ljubezen lepa in večna, če živimo s partnerjem iste sanje. Zato v ljubezenski zgodbi nastopajo kar trije pari, in sicer otroški, najstniški in odrasli,« so nam zaupali člani, ki se že veselijo premiere ter, kot smo izvedeli, tudi novih nastopov.

Tanal Video