Zabava

FOTO: Klemen Bunderla z zobmi odpiral steklenico

Karmen Špacapan
28. 5. 2015, 14.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Seveda pri tem ni bil prav uspešen, zato se je še kako razveselil prijaznih sodelavcev, ki so mu ponudili odpirač. S tem se je potem lotil … enega najbolj slastnih in vabljivih vrst piva Pivovarne Laško – to je Laško Special, ki mu je še kako teknil!

Mare Vavpotič / M24
Klemen na Pivu in cvetju Med kosilom so se med drugim pogovarjali o velikem festivalu Pivo in cvetje, ki se ga bo kot nastopajoči udeležil tudi Klemen s svojo skupino 3Čelos. Poudarek: Pivovarna Laško letos praznuje 190-letnico obstoja.

»Kako naj 'zalijem' to zmago? Kam naj odpeljem sodelavce?« si je kar nekaj dni belil glavo veliki zmagovalec oddaje Znan obraz ima svoj glas Klemen Bunderla. Odgovor so mu ponudili kar sodelavci:»Ja, gremo kar naravnost v pivovarno! Tam pijače gotovo ne bo zmanjkalo!«

Poklicali so v Pivovarno Laško, kjer so se dogovorili za prav posebno presenečenje v obliki okusne zlate pijače. Poleg Klemna sta se vesele »ekskurzije«udeležila aktualovca Eva Cimbola in Simon Prelesnik. Druščina je spoznavala proces pridelave te krasne pijače in bili so si enotni – pivo Laško je najboljše!

Medogledom pa je žeja naraščala in naraščala, in komaj so čakali, da tudi njim ponudijo požirek piva. Predstavitev pridelave je bila res strokovna, saj jih je o tem procesu poučilaglavna tehnologinja Pivovarne Laško Regina Godec. Druščinase je sestala tudi s članom uprave in odgovornim za proizvodnjo Skupine Laško, gospodom Matejem Osetom, ter vodjo blagovne znamke Skupine Laško, gospodom Urbanom Krambergerjem, ki sta jim razkrila kar nekaj zanimivih podatkov o nastanku piva.

Mare Vavpotič

Žeja je bila proti koncu že skoraj neznosna, in to tako zelo, da se je Klemen steklenice lotil kar z zobmi … Na srečo so ga prijatelji še pravočasno ustavili, saj bi s tem dejanjem hudo škodoval svojemu seksi nasmehu. Z laškimi gostitelji so si takoj zatem privoščili okusno kosilo, ob katerem so nazdravili z laškim pivom več vrst.

»Presenečen sem bil nad tem, kako se proizvodnja piva kontrolira in kako visoke standarde pri tem upoštevajo. Izvedel sem, zakaj v trgovini ne najdem več nekoč zelo ljubega mi cidra in da je hmelj pri pivu zgolj začimba, in ne osnovna sestavina. Aja, pa končno znam pravilno natočiti točeno pivo – v treh korakih! Vsaj teoretično,«nam je povedal Klemen Bunderla.