Zabava

Mladini je domača glasba blizu

A.M.
27. 5. 2015, 21.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Kumske punce – štiri mlada in zagnana dekleta, ki so doma pod Kumom v Zasavju, nikakor ne počivajo, ustvarila so še eno domačo vižo, in sicer S kitaro na vas.

Promo foto

Teja (bas kitara), Tjaša (vokal, klaviature), Katja (vokal, kitara) in Janja (harmonika) so sicer še zelo rosno mlade, a kljub temu že zelo dejavne. V svetu domačih viž in napevov prepevajo skoraj že dve leti, njihova starost pa je od 13 do 17 let. »Naša zasedba šteje štiri članice. Teja hodi v srednjo ekonomsko šolo. V glasbeni šoli se uči kitaro, za potrebe ansambla pa je poprijela za bas kitaro. Janja nadaljuje šolanje na srednji kozmetični šoli. Po opravljeni glasbeni šoli iz violine pa se je odločila za frajtonerico, ki je zdaj njena prva ljubezen. Tjaša nadaljuje šolanje na srednji glasbeni šoli. Njen glavni inštrument je klavir, trenutno pa je v ansamblu glavna vokalistka. Katja je najmlajša med vsemi in obiskuje osnovno šolo. Po uspešnem zaključku glasbene šole bo znanje kitare še nadgradila, kar ji bo tudi pri ansamblu zelo koristilo. V ansamblu tudi poje,« so nam zaupala dekleta z Dobovca, ki so dokazala, da je tudi mladini domača glasba blizu.

Več podobnih vsebin vas čaka na Veseljakovi spletni strani.

Najprej so v poskočni polki opevale o frajerju, zdaj pa so zgodbo nadgradile še S kitaro na vas, ki jo je ustvaril Nejc Žepič, besedilo pa je prispevala Nina Cukjati.