Zabava

Razbijala stereotipe o šahistih

am
15. 5. 2015, 17.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ste tudi vi eden iz med tistih, ki menijo, da je šah dolgočasen, šahisti pa zamorjeni piflarji? Na Radiu Salomon sta Ajda in Dean razbijala stereotipe o šahu.

Radio Salomon

In ker najbolj zabaven in spontan radijski par v Sloveniji ne pozna polovičarstva, sta v goste povabila tudi gostjo, ki jima je pomagala razbiti šahovske stereotipe. Laura Unuk je trenutno ena izmed najboljših slovenskih šahistk, ki se kljub mladosti že lahko pohvali s prvim mestom na evropskem ekipnem mladinskem prvenstvu in prvim mestom na svetovnem prvenstvu do 16 let. Šestnajstletnica je tudi najmlajša dobitnica Bloudkovega priznanja.

Laura je v pogovoru z Ajdo in Deanom dokazala, da je šah veliko več kot samo igra. Je način življenja, ki človeka prevzame. Šahirati sta se želela naučiti tudi Salomonova voditelja, ki sta pod budnim očesom Laure sicer naredila nekaj osnovnih potez, ampak hitro spoznala, da jima je kljub vsemu igra še precej tuja in da jima manjka še precej vaje.

Njuno pozornost je pritegnilo tudi dejstvo, da se med eno partijo šaha lahko izgubi toliko kalorij kot pri intenzivni enourni vadbi. Letos torej združite prijetno s koristnim in se na kopalno sezono pripravljajte s pomočjo šaha! Naučili se boste nove, zanimive igre, ki spodbuja procese logičnega mišljenja, pa še najljubše kopalke vam bodo spet prav.