Zabava

FOTO: Kate in William sta pokazala princesko in odšla domov

G.G./STA
2. 5. 2015, 13.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Vojvodinja cambriška, soproga britanskega princa Williama, je danes v porodnišnici v Londonu rodila deklico, so sporočili iz Kensingtonske palače. Princeska se je rodila ob 8.34 po lokalnem času. Okoli 19. ure pa sta William in Kate pred porodnišnico javnosti pokazala princesko, nato pa odšla domov.

Reuters
Kraljica Elizabeta, ožji člani kraljeve družine ter Katini starši, Michael in Carole Middleton, so bili prvi obveščeni o rojstvu. Šele nato je bila novica objavljena na družbenem omrežju Twitter in na tradicionalen način - s kraljevim razglasom, izobešenim na bogato okrašenem stojalu pred Buckinghamsko palačo.

Mati in deklica se dobro počutita. Deklica je ob rojstvu tehtala 3714 gramov. Princ William je bil med porodom ob soprogi, so sporočili iz Kensingtonske palače.

Iz palače so sicer tudi sporočili, da so bili kraljica Elizabeta II., njen soprog kot tudi ostali člani kraljeve družine ter Katine družine Middleton obveščeni o rojstvu in so navdušeni nad novico.

Deklica, ki še nima imena, se je rodila le dve uri in 34 minut po tistem, ko so 33-letno Kate sprejeli v londonsko bolnišnico St. Mary's Hospital. V njej se je julija 2013 rodil tudi prvorojenec Williama in Kate, princ George.

Dekličinega imena verjetno še ne bodo kmalu razkrili. Ko se je rodil George, so njegovo ime sporočili dva dni pozneje.

Reuters

Bo princeski ime Khaleesi?

Stavnice menijo, da je največja verjetnost, da bo izbrano ime Alice ali Charlotte. Pri Paddypowerju pa ponujajo tudi bolj eksotične možnosti. Če vplačate 1 funt, da bosta Kate in William malčico poimenovala Khaleesi, kot kličejo Daenerys Targaryen v Igri prestolov pripadniki ljudstva Dothraki.

Reuters

Drugorojenka Williama in Kate je četrta v vrsti za britanski kraljevi prestol, za najstarejšim sinom kraljice Elizabete, princem Charlesom, njenim vnukom princem Williamom in pravnukom princem Georgeom.

Vojvoda in vojvodinja cambriška nameravata prve dni po rojstvu preživeti v Kensingtonski palači, kjer je njuna londonska rezidenca, nato pa se bosta preselila na svoj dom v Anmer Hallu v Norfolku na vzhodu Anglije.