Zabava

Je bil Roko prevaran?

A.M.
26. 3. 2015, 21.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Po uspešnih singlih, zadnjega Meni si ok je Roko Bažika predstavil ob koncu lanskega leta, glasbenik predstavlja avtorsko balado Jedna noč sa njom. Glasbo za pesem, ki se dotika teme varanja v ljubezenskem odnosu, je napisal Vedran Lekić.

Roman Turnšek

 »Pesem nosi jasno sporočilo o neprijetnostih po prevari, ki jih ta prinese. Zavedati se moramo, da ena noč ni vredna tveganja, da izgubimo biser, ki ga imamo doma,« je o novi pesmi povedal Roko. Videospot za balado Jedna noč sa njom so posneli v Ljubljani, do poletja pa bo Roko predstavil zagotovo še eno pesem živahnejših ritmov, kot smo jih pri njem vajeni, in tudi tokrat obljublja videospot. Toplejših dni se Roko veseli tudi zaradi koncertov na prostem, ki ga čakajo v Sloveniji in na Hrvaškem.

Perfekcionist, ki se je v glasbo zaljubil že pri šestih letih in se takoj začel učiti flavto, je že znano ime na radijskih postajah in koncertnih odrih, saj ima za seboj že sedem avtorskih pesmi, za katere je posnel tudi videospote, in nastope z odmevnimi imeni glasbenih kolegov, kot so Jelena Rozga, Neno Belan in izjemno priljubljena skupina Begini. V mlajših letih se je v nižji glasbeni šoli učil igranja na klavir, nato je dve leti izpopolnjeval igranje trobente. Kar pet let se je po končanih nižji glasbeni šoli učil igranja na bobne in pozneje še na kitaro.

Čeprav Roko živi in ustvarja v Ljubljani, se rad s srcem vrača v rodno Dalmacijo oziroma na Korčulo, od koder jemlje navdih za glasbeno ustvarjanje.