Zabava

Van Halen ponovno na turnejo

STA/J.P.
26. 3. 2015, 06.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Van Halen so napovedali obsežno severnoameriško turnejo, ki jo bo 5. julija uvedel koncert v Seattlu. Vest je odjeknila tri leta zatem, ko so rockerji zaradi izčrpanosti prekinili zadnjo turnejo. Van Halen so znani po uspešnicah Jump in Panama, po svetu so prodali 75 milijonov albumov.

Arhiv Svet24

Skupina Van Halen, katere jedro tvorijo brata Eddie in Alex Van Halen ter pevec David Lee Roth, bo nastopila po številnih velikih koncertnih prizoriščih v ZDA in Kanadi. Turnejo bodo sklenili 2. oktobra v Los Angelesu, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Od ustanovitve leta 1972 do danes so izdali 12 studijskih albumov, ki so bili prodani v 75 milijonih izvodov. Zadnji studijski album A Different Kind of Truth je izšel leta 2012, skupina pa bo konec meseca izdala koncertni album Tokyo Dome Live in Concert.

Leta 2012 so se člani zasedbe podali na turnejo, ki pa so jo po petih mesecih predčasno zaključili.

Pojavile so se govorice, da odpovedi turneje tri mesece pred koncem botrujejo nesoglasja med člani skupine. Roth je govorice zanikal in pojasnil, da je bil razlog za prekinitev turneje izčrpanost, saj so si glasbeniki zadali več, kot so lahko izpeljali.

Po prekinitvi turneje so nato v letu 2013 najavili nove koncertne datume po Japonski in Avstraliji.