Zabava

Klapa Rišpet z veseljem na Aktualov koncert

am
5. 3. 2015, 21.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Veseli Dalmatinci, ki na svojih številnih nastopih ustvarjajo fantastično vzdušje, bodo že v soboto – na Aktualovem razprodanem koncertu – poskrbeli za ta pravo »štimungo«.

Jadran Babić

Priljubljena splitska Klapa Rišpet, ki bo v soboto del Aktualovega koncerta ob dnevu žena, pred nastopom v Sloveniji ne počiva. Po uspešnicah Bila si voljena, Lumin, Kad je pošla ča, Čača, Projdi mojon kalon, Mislin samo na te ter duetih z legendarnim Mišom Kovačem Sunce mi od tebe dolazi in Jeleno Rozgo v skladbi Prsti zapleteni splitska Klapa Rišpet predstavlja najnovejšo, s čustvi nabito skladbo Fališ mi, ki jo bo predstavila tudi slovenski publiki.

Jadran Babić

Vsakdo ima v življenju koga, ki ga obožuje, ljubi in pogreša ... torej ljubezen svojega življenja. Tema najnovejše pesmi Klape Rišpet je neuslišana, neizživeta ljubezen moškega, ki svoji bivši najdražji, ki jo nepopisno pogreša, še vedno neumorno izpoveduje svoja čustva in ji priznava ter poje, da ne more živeti brez nje. Kot avtor glasbe pri Klapi Rišpet se tudi pod najnovejšo melodijo Fališ mi podpisuje Pero Kozomara, besedilo je tokrat napisal Ivica Brnas, za aranžma pa je poskrbel Leo Škaro.

Jadran Babić

In kaj v letošnjem letu še načrtujejo glasbeniki? »Veseli smo vse številnejših povabil za nastope v Sloveniji. Naši načrti za leto 2015 so, da med poslušalce pošljemo tri nove skladbe in videospote, en duet, želje pa – da Klapa Rišpet postane še boljša in prepoznavnejša ter da nam to leto prinese veliko koncertov po Sloveniji in na Hrvaškem,« so nam povedali priljubljeni glasbeniki. Obenem so nam zaupali, kaj želijo oziroma kakšno je njihovo sporočilo vsem slovenskim poslušalkam in oboževalkam ob dnevu žena: »Vsem oboževalkam v Sloveniji iz srca želimo, da najdejo sorodno dušo, če je še niso, in veliko, veliko, veliko ljubezni ... Želimo si, da bi nas tudi v prihodnje spremljale in rade poslušale, in poskrbeli bomo, da se bodo še naprej jokale in smejale ob naših pesmih, saj nam neizmerno veliko pomeni, da imajo rade Klapo Rišpet in našo glasbo!«

Jadran Babić