Zabava

Legendarni smučar Jure Franko zna tudi dobro vriskati

A.M.
4. 3. 2015, 21.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Pred kratkim smo lahko slišali novo skladbo Rdeči nageljni, ki jo je Jože Antonič s prijatelji posnel in tako poskrbel, da stare Frankove pesmi ne bodo šle v pozabo.

Nikola Miljković/Svet24

Na zgoščenki Veselo po kranjsko je poleg petnajstih drugih viž posneta tudi Slovenska polka Borisa Franka. Ko smo Jožeta Antoniča vprašali, kakšna mora biti polka, da gre ljudem v ušesa, je povedal, da mora imeti dobra polka dober ritem. Pa tudi vriskača! Antoniču je uspelo k sodelovanju za to delo privabiti slovensko smučarsko legendo Jureta Franka. Spomnimo, da zgoščenka Veselo po kranjsko napoveduje polke in valčke Borisa Franka.

Da bi osvežili (skoraj pozabljene) Frankove valčke in poskočne polke, se je Jože Antonič, ustanovitelj in dolgoletni kitarist Alpskega kvinteta, odločil, da nekaj skladb posname na novo. K sodelovanju je povabil glasbene prijatelje, in tako je nastala zgoščenka s 16 skladbami. Skladbe na zgoščenki Veselo po kranjsko Jožeta Antoniča in prijateljev pojeta Irena Vidic in Janez Triler.

Poleg pevcev in kitarista Jožeta Antoniča so pri projektu sodelovali še klarinetist Zmago Tkavc, trobentar Matej Bovhan, basist Branko Novak in harmonikar Tine Berger. Skladbe Rdeči nageljni, Šmentana reč, Dedek in babica, Če te srce boli, Ata copata in še veliko drugih prav lepo zvene tudi v njihovi izvedbi