Zabava

Daniel Popović ima več kot milijon!

K.S.
9. 2. 2015, 14.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Tovarna plošč Jugoton je bila ustanovljena že 1. avgusta 1947. Absolutni rekorder po prodaji plošč pa ni nihče drug kot Daniel Popović z legendarno skladbo Džuli, ki je prodala neverjetnih 776.000 izvodov.

Prvi jugoslovanska rekorderja sta bila brata Bajić s skladbo Maramica svilenica. To je bila majhna, 17-centimetrska plošča, ki je izšla davnega leta 1963.

Arsen Perić - M24

Zlato obdobje Jugotona se je začelo okoli leta 1966, ko je bila podpisana pogodba o sodelovanju z londonskim podjetjem M&M.

Zadnji direktor založbe, gospod Mirko Bošnjak je za tiskovno agencijo Tanjug povedal, da je bil absolutni rekorder v prodaji plošč legendarni Daniel Popović, ki danes živi in ustvarja v Sloveniji. Pesem, ki je podrla čisto vse rekorde pa je bila seveda Džuli, s katero je leta 1983 nastopil tudi na Evrovizijskem odru.

V najboljšem obdobju je bilo na Jugotonu stalno zaposlenih več kot 550 ljudi.

Kakšna pa je situacija danes?

Daniel že leta živi in ustvarja v naši državi, kjer si je gnezdece ustvaril s krasno Aleksandro. Ta je pred leti postala tudi njegova žena in mu stoji ob strani ob vsakem trenutku.

Kot vsi slovenski glasbeniki pa tudi Daniel stremi k temu, da je njegova glasba čim bolj prisotna na radijskih postajah … Pred nekaj meseci je slučajno spoznal člane najbolj plešaste zasedbe na slovenskih tleh in padla je ideja o obuditvi legendarne Džuli. Kmalu lahko torej pričakujemo bombastično skladbo, pod katero so se podpisali Aleš Klinar, Daniel Popović, Sašo Kronegger in Anja Rupel. Kmalu tudi na valovih Radia Aktual.

Če pa štejemo še single plošče, je Daniel prodal kar 1.200.000 izvodov!