Zabava

Slavje za Marcelo IN ter Tanjo Žagar

A.M. / J.U.
2. 2. 2015, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V priljubljeni radijski oddaji Veseli vrtiljak so poslušalci tradicionalno izbrali naj zabavno in narodnozabavno skladbo leta.

Radio Veseljak, Media 24

V zabavnem delu je slavila Tanja Žagar, med domačimi vižami pa je bila najbolj uspešna Marcela IN. Pri slednji zasedbi gre za mlad narodnozabavni ansambel, ki se je širši slovenski javnosti predstavil v oddaji Raketa na Planet TV, ko so se predstavljale mlade zasedbe. Marcela IN je takrat premagala vse tekmece in uspeh ponovila še v letnem glasovanju za naj skladbo Veselega vrtiljaka na Radiu Veseljak, kjer je premagala kar 19 ansamblov. Za zasedbo, ki skupaj šteje komaj 49 let – saj še noben član ni presegel številke 20 –, je bil to seveda izjemen uspeh ob katerem veselja niso skrivali. Na Radio Veseljak so prinesli cel kup dobrot, da so se poveselili še z radijsko ekipo, sami pa so zabavo priredili takoj po znanih rezultatih glasovanja. Marcela Barle ter David in Dominik Grajzar, ki sestavljajo ansambel, so slavili s polko Ne poznaš me, za katero bodo sedaj posneli tudi svoj prvi videospot. Zanj bo poskrbel TV Veseljak, ki je prispeval nagrado za zmagovalce lestvice.

Radio Veseljak, Media 24

Na zabavni lestvici pa je vso konkurenco premagala Tanja Žagar z naslovno skladbo njenega aktualnega albuma Številka 3. V njej je Tanja postregla s poskočnim ritmom ter s svojo nalezljivo pozitivno energijo. Skladba je doživela odličen odziv tako njene stalne publike kot tudi tistih, ki Tanje do sedaj niso aktivno spremljali, kljub temu pa jo je zmaga na lestvici prijetno presenetila. Zato se je ob veseli novici tudi ona pripeljala na najbolj veseli radio in ustvarjalcem programa skočila v prisrčen objem. Poslušalcem je prenesla tudi pozdrave temnopoltega Lazzara, ki ga tudi lahko slišimo v skladbi Številka 3. In če bi koga zaskrbelo, Tanja še dodaja, da mikaven mladenič ni njen sostanovalec ter da se ima v kratkem namen vrniti v Latinsko Ameriko.