Zabava

Pojasnjeno, kdo je spravil narazen Toma Cruisea in Nicole Kidman

R.T.
26. 1. 2015, 12.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Na filmskem festivalu Sundance je bil premierno predvajan kontroverzni dokumentarec »Going clear«, ki se ukvarja z zvezo med Tomom Cruiseom in Nicole Kidman.

Reuters

Dokumentarec, ki ga je ustvaril Alex Gibney, postreže z nekaterimi šokantnimi razkritji o Scientološki cerkvi – tako naj bi omenjena organizacija s taktiko ustrahovanja hollywoodski par prisilila, da sta končala svojo zvezo. Stvaritev, ki sicer temelji na knjigi novinarja Lawrenca Wrighta, je nadalje razkrila, da organizacija zlorablja svoje člane in se izogiba plačevanju davkov.

Arhiv Svet24

Marty Rathbun, do nedavnega drugi mož Scientološke cerkve, je priznal, da je bil zadolžen za ločitev, ker David Miscavige, vodja cerkve, Tomovi drugi ženi ni zaupal. Pri Kidmanovi naj bi mu šlo v nos, da je njen oče v Avstraliji deloval kot psiholog. To pa še ni vse.

Arhiv Svet24

Tom in David Miscavige, vodja Scientološke cerkve

Sodeč po dokumentarcu naj bi Kidmanova, sicer vzgojena kot katoličanka, v letih med 1992 in 2001 skušala Toma prepričati, da se oddalji od Scientološke cerkve. Tako naj bi Tom med snemanjem Kubrickovih Široko zaprtih oči ne odgovarjal na telefonske klice Miscavigeja, čeprav je ta bil njegova poročna priča. Rathbun zato meni, da se je takrat začela agresivna kampanja, ki je slavni igralski par spravila narazen. Ta seveda nikakor ni bila nedolžna. Pripadniki Scientološke cerkve naj bi prisluškovali Nicolinemu telefonu ter na vsakem koraku spremljali Toma. Vsi zbrani podatki pa so nato romali k prvaku scientologije. Rathbun celo trdi, da je Scientološka cerkev Tomove posvojena otroka Connorja in Isabello obrnila proti Kidmanovi, da bi jih po ločitvi v skrbništvo dobil Cruise.

Dokumentarec je pred predvajanjem dodobra preučilo kar 160 odvetnikov.

Nič nenavadnega torej, da je pred objavo dokumentarec dodobra preučilo kar 160 odvetnikov. Njegov stvaritelj Gibney pa upa, da bo s svojim delom sprožil kakšno preiskavo scientologije. »Upam, da bosta knjiga in dokumentarec pritegnila medije, ki se s scientologijo sicer raje ne ukvarjajo,« je povedal Gibney. Tom Cruise in Nicole Kidman pri nastajanju dokumentarca nista hotela sodelovati.