Zabava

Katera izjemna ženska bo Slovenka leta

Alesh Maatko
20. 1. 2015, 10.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Revija Jana vsako leto tradicionalno izbere Slovenko, ki s svojim doprinosom zaznamuje naša življenja. Za leto 2014 so lahko bralke in bralci izbirali med desetimi kandidatkami.

Media 24

Ivanka Berčan je pred enajstimi leti izstopila iz redovne skupnosti, da se je lahko začela ukvarjati z otroki, ki jih vzgaja ulica, in odvisniki.

Vsaka nosi s svojo zgodbo pomembno sporočilo za vse nas.

Katarina Čas je televizijska voditeljica in igralka, ki zadnja leta piše pravo hollywoodsko zgodbo o uspehu. Ana Jug je odvetnica, ki ne le da pomaga šibkim, temveč tudi gleda pod prste tistim, ki kratijo človekove pravice. Manca Košir je zvezda stalnica na slovenskem nebu. Je kot vrelec neizmerne pozitivne in ustvarjalne energije, ki jo v zrelih letih deli z mladimi, manj mladimi in umirajočimi. Vse, kar počne, počne z žarom in strastjo. Lucija Mlinarič je velika zmagovalka v boju z rakom in zmagovalna športnica. Lenka Puh je družbeno odgovorna podjetnica in inovatorka, ki v ospredje svojega delovanja postavlja humanizacijo delovnih mest ter delo kot osnovno človekovo potrebo in pravico. Sonja Pungertnik je neverjetno optimistična in topla ženska, prepričana, da je bila slepa poslana na svet z namenom.

Katera izjemna Slovenka izmed omenjenih kandidatk je bila tokrat najbolj prepričljiva, pa bodo na slovesni predstavitvi razglasili drevi v Slovenski filharmoniji v Ljubljani.

Irena Rotar je ekonomistka z navdihujočim življenjskim slogom, ki ga zaznamujejo delo, vseživljenjsko učenje, vztrajnost, pogum in pozitiven pristop do vsega, česar se loti. Marija Sivec je poklicna čebelarka iz Kobarida, za katero so čebele izziv, ljubezen in kruh že 28 let. In ne nazadnje je tu še Marijana Sukič, ki je najprej zgradila samo sebe, da je potem lahko postala eden od stebrov slovenstva v Porabju. Katera izjemna Slovenka izmed omenjenih kandidatk je bila tokrat najbolj prepričljiva, pa bodo na slovesni predstavitvi razglasili drevi v Slovenski filharmoniji v Ljubljani.