Zabava

Ko se vrneš iz zapora

am
17. 11. 2014, 21.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Kot kaže, se je Bilbi v svoji novi pesmi odločila za drzno potezo, saj govori o izpovedi ženske, ki se zaplete z na videz vplivnim moškim, ki pride navzkriž z zakonom in mora zaradi njene naivne izpovedi za zapahe.

mediaspeed

Njegova »češnjica na torti« svoje dejanje obžaluje in komaj čaka, da pride domov. Vse skupaj zveni kot »film noir«, seveda v glasbeni podobi, prava hollywoodska kriminalna melodrama. V velikem slogu odigra glavno vlogo usodna ženska – femme fatale, kot se za film noir tudi spodobi. Mogoče je malce skrb vzbujajoče, da o podobnih slovenskih zgodbah poslušamo vsak dan. Ampak film noir se tega sveta dotika na prav poseben način – prek svoje temne, a vendar najbolj usodne, strastne plati.

Novo pesem bomo našli tudi na novem albumu Toskana, ki ga bo Bilbi izdala konec novembra. Pevka, ki je zaslovela z »vijolicami«, tako vabi na potovanje po svoji glasbeni Toskani. Med potjo boste naleteli na dvanajst novih Bilbijinih zgodb, dvanajst novih drobnih slik. Večina skladb je nastala v sodelovanju s skladateljem in glasbenikom Gregorjem Stermeckim, nekaj besedil sta prispevala tudi pesnika in pisatelja Drago Mislej Mef in Rok Vičnik.