Zabava

Miha razkril, kaj se je v resnici dogajalo na kmetiji

Alesh Maatko
10. 11. 2014, 07.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Kmetija: Nov začetek je pred kratkim poskrbela za zanimiv preobrat, saj je šov zapustil priljubljeni Miha, ki je bil v oddaji celo žrtev fizičnega napada. Kaj se je v resnici dogajalo na kmetiji, zakaj je prišlo do incidenta in kako na vse skupaj gleda 25-letni udeleženec šova, pa v ekskluzivnem pogovoru, v katerem nam je še zaupal, kakšen fant je Denis in komu navsezadnje napoveduje zmago.

Planet TV
Miha je dejal, da bo poskrbel za to, da se bodo tabuji podirali in da bo izobraževal slovenski narod.

Na presenečenje mnogih ste po dvoboju nepričakovano zapustili šov. Kljub temu ste dejali, da ste moralni zmagovalec šova, drži?
To, da sem moralni zmagovalec, štejem bolj osebno. Sam sebi sem dokazal, da sem trdna oseba in da imam izoblikovan značaj. Boril sem se za svoja stališča in jih uspešno branil, čeprav malo pretirano, ampak do tega me je pripravila igra. Mislim, da sem zmagal, saj sem bil iskren do gledalcev, kar nameravam ohraniti.

Menda se, kot smo lahko opazili, na kmetiji ne obnese ravno biti iskren. Ali pač?
Iskrenost na kmetiji je prisotna, vendar ne na tak način kot vrednota v zunanjem svetu. Biti iskren je najbolj dvorezen meč v igri. Nikoli ne veš, kdaj te bo kakšna izjava udarila po hrbtu. Ko sem denimo Denisu zaupal za marmelado, je iz mojega trenutka šibkosti naredil pravo sceno, skoraj da ne uverture v novi teden. Iskren si lahko samo do gledalcev, če seveda igraš iskreno igro.

Planet TV

»Zmago napovedujem osebi z močnim značajem, nekomu, ki je na kmetiji delal! Nekomu, ki si nagrado zares zasluži. To osebo sem kot zmagovalko prepoznal že ob prvem stisku rok in to ni nihče drug kot Darinka! Upam, da bo zmagala in zaživela nov začetek.« Mihova napoved o zmagovalcu

In iskreni ste bili tudi zaradi svoje drugačnosti, ki so jo nekateri sotekmovalci sprejeli, spet drugi ne?!
Jaz sem iskren človek že vse življenje. Predvsem zato, ker dajem prednost kvalitetnim človeškim odnosom. Zato v življenju igram z razkritimi kartami. Tako je veliko lažje. Ničesar ne skrivam, in če komu moja navzočnost ni všeč, se lahko brez slabe vesti obrne in gre svojo pot. Vsaj trudim se, da je tako. Svojim sotekmovalcem se zato, da so me sprejeli, iz srca zahvaljujem. Res so super. Sicer pa me ljudje načeloma vedno sprejmejo lepo. Bila so seveda nesoglasja v zvezi z mojo spolno usmerjenostjo. Ne morem pričakovati, da se bodo vsi strinjali z mojim načinom življenja.

Menda je vaše vedenje še najbolj zmotilo Andreja, ki naj bi se na vas fizično spravil?
Žal mi je, da incident ni bil posnet, saj bi lahko končno tudi gledalci videli, kaj je zares bilo. Andrej me je zgrabil za vrat in me za tri sekunde močno stisnil, izpustil in zagrozil s polenom. To se je zgodilo v kuhinji za pečjo ob prisotnosti Denisa, Leona in Martina. Do tega je prišlo, ker sva si konstantno metala polena pod noge. Andrej in jaz sva v jezi izrekla mnogo krutih besed, ampak menim, da sva oba dovolj na mestu in da razumeva, da naju je do tega pripeljala igra.

Poleg Andreja vas je »na bolj nežen način« izzival še Denis, na primer: »Kdo ga da več v usta?«
Denis, hm, on je res poseben fant. Njegov odnos do seksualnosti je na moji ravni. Hvala bogu, da je toliko odprt in nesramežljiv, da si upa na televiziji z mano tekmovati v igrici globoko grlo. In še zmagati! (smeh) Me pa zanima, kako bi se znašel na kakšnem drugem kosu »mesa«. Mislim, da ga tam hitro premagam. Koruza je bila res debela, takih v mednožju ne vidimo pogosto. (smeh)

Ste se v šovu česa naučili?
Da, zelo veliko stvari sem se naučil. Ker hitro vsrkam informacije, mi je bilo prav zabavno. Pratikum je bil prvi stik s kmetijo. Zelenjava in živali. To je bila teorija. Praksa je bila še bolj zabavna: molža, kuhanje marmelade, cel kup kmečkih izrazov (bohor, jele, čavelj, ek, čunek ...), kako se dela skuto, sir ... Hm, mislim, da sem odnesel toliko, da lahko preprosto rečem, da bi lahko kmetoval. No, med nami rečeno, sem mamici že predlagal, da bi imela kokoši. (smeh)

Planet TV

In kako naprej, kruha in iger je konec, vračate se v ustaljene življenjske ritme?
Moj življenjski ritem je nekaj, kar ljubim. Moj dan je dolg, deloven in kreativen. Veliko se družim, saj mi to zelo veliko pomeni. Sem deloholik in težko sedim pri miru, tako da se veselim vsega, kar prihaja. Prizadeval si bom za to, da bom napisal diplomo in ustvaril kaj na področju medijev, glasbe, zabave in umetnosti. Veselim se kakršnegakoli sodelovanja z že priznanimi umetniki.

Če bi imeli še eno možnost, ali bi se še prijavili v takšen šov?
Kmetija: Nov začetek je prvi resničnostni šov v Sloveniji z odličnim kontekstom, zgodbo, tekmovalci, lokacijo in izpeljan do popolnosti. Vesel sem, da sem bil izbran kot tekmovalec in da sem bil del te zgodbe. Res mi je bilo v čast sodelovati s tako ekipo, tako da je moj odgovor vsekakor en velik ja!