Zabava

FOTO: Ne le da pojejo, tudi kuhajo po domače

Alesh Maatko
29. 10. 2014, 07.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Narodnozabavno druženje bo tudi med krompirjevimi počitnicami znova zanimivo obarvano.

Žiga Culiberg

V rubriki Mali velikani bo s Poskočnimi muzikanti nastopila Aleksandra Vovk, ekipa Slovenskega pozdrava pa bo na domu obiskala Primoža Razborška iz ansambla Dori. V kvizu, v katerem boste izvedeli, kdo ve več o narodnozabavni glasbi, se bosta pomerila Primož iz Kvinteta Dori ter Dejan iz Ansambla Saša Avsenika.

V rubriki Kuhamo slovensko pa vam bo Domen Hren iz ansambla Zreška pomlad predstavil, kako v Idriji pripravljajo smukavc. Gre za staro slovensko jed na žlico iz zeljnatih in ohrovtovih listov, ki so jo jedli že naši pradedki. Mnogi ob tem še dodajajo, da gre za jed za preživetje revnih. A to v oddaji še ni vse.

Petkov večer bodo tudi tokrat popestrile bolj in tudi manj znane narodnozabavne viže. Nastopili bodo še Spev, Vikend, Saša Zamernik, Jože Tomažin, Poskočni muzikanti, Harmonikarji Primoža Zvira, Tanja Žagar, Boris Kopitar, Sestre Potočnik, Mojster Janez, Marjan Roblek in Kvintet Dori. Poseben gost te praznične oddaje, ki jo vodita nepogrešljiva voditelja oddaje Darja Gajšek in Blaž Švab, pa bo naš vrhunski skakalec Peter Prevc.