Zabava

Neil Diamond z novim albumom

STA
21. 10. 2014, 13.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ustvarjanje glasbe je "kopanje po sebi" za "pravo zlato", pravi Neil Diamond, eden najbolj prodajanih pevcev in tekstopiscev vseh časov. Tako je dejal o svojem najnovejšem albumu Melody Road, katerega izid je napovedan za danes. Uspeh je, kot je še povedal, odvisen od sreče, biti glasbenik pa je tvegano.

Reuters

Biti glasbenik po njegovih besedah ni ravno praktičen način življenja. Toda če vztrajaš, potem se moraš popolnoma posvetiti temu in ostati strasten. "Ko ustvarjaš glasbo, zbiraš zamisli, koplješ po sebi, razmišljaš o preteklosti," je povedal Diamond. To je, kot je dodal, težaven proces. Vendar mora biti težaven, kajti če bi bil preprost, ne bi zares kopal in dobil pravega zlata - pomembnih elementov, ki jih iščeš, je prepričan 73-letnik.

Na vprašanje, ali se bo sploh kdaj upokojil je Diamond odgovoril, da bi bilo to grozno in zelo težko zanj. "To je del tega, kar sem."

Glasbenik, član Dvorane slavnih rock and rolla, čigar glasbo so izvajali tako različni umetniki, kot sta Elvis Presley in Andrea Bocelli, je pri svojem najnovejšem izdelku ostal zvest svojemu slogu. Gre za mešanico rocka, countryja in folka, začinjeno z ljubezenskimi pesmimi. Sam si namreč prizadeva, da ne bi bil podvržen vplivu druge glasbe.