Zabava

Slovo Gašperja Vinčca

A.C.
21. 10. 2014, 13.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Eden najboljših slovenskih jadralcev, vedno nasmejani skodrani Koprčan Gašper Vinčec se je dolga leta boril z vetrom in ostalimi tekmovalci. Tudi Vasilijem Žbogarjem. V razredu finn je osvojil medaljo tako na evropskem kot na svetovnem prvenstvu in se solidno izkazal tudi na olimpijskih igrah.

Lady

Med treningi in tekmami pa je našel še nekaj časa, da je svoji dolgoletni ljubezni Vanji obljubil večno zvestobo in si ustvaril družino. V zadnjih letih njegova kariera ni bila ravno bleščeča, nedavno je na svetovnem prvenstvu v Santanderju osvojil 35. mesto. Na to mesto pa se je uvrstil tudi maja na evropskem prvenstvu. Ker ni več videl motivacije za naprej, se je svetlolasi Koprčan odločil za dokončno slovo.

V teh letih (v čoln se je prvič usedel pri osmih letih, pred tem pa je preskusil od nogometa, rokometa in tenisa) se je dodobra naveličal treningov, ko je v čolnu preživljal več kot osem ur dnevno. Tudi pozimi, ko je peklensko mrzlo. Gašper je svoje slovo razkril med intervjujem na radiu. Zdaj se bo posvetil novim izzivom, imel pa bo tudi več časa za svojo ženo in hčerki, ki očka obožujeta.