Zabava

Slovenci me vedno ganete do solz!

Alesh Maatko
20. 10. 2014, 20.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Vedno, ko se pogovarjamo s 37-letno levinjo, ki je z glasbo povezana tako rekoč celo življenje, ima o nas Slovencih le najlepše besede. Simpatična Dalmatinka, ki živi in ustvarja v Splitu, je na deželo na sončni strani Alp izjemno navezana, saj so tu ljudje, tako Jelena Rozga, ki te sprejmejo odprtih rok. In ravno to toplino, iskrenost in zaupanje je priljubljena hrvaška pevka te dni delila s poslušalci Radia Aktual, ki ga je obiskala prvič.

Nikola Miljković / KMA

»Ne morete si predstavljati, kako srečna sem bila, ko smo spomladi ob dnevu žena z vašimi poslušalci napolnili Halo Tivoli. Vedno, ko pridem k vam, sem deležna izjemne pozornosti. Glede na to, da sem precej čustvena, me Slovenci vedno ganete do solz. To se po navadi zgodi pri življenjski skladbi Cirkus, tako da tudi takrat, ob prečudoviti publiki, ni bilo nič drugače,« je v uvodu iskreno zaupala Jelena, ki pa je dodala, da v naši kulinariki obožuje kranjsko klobaso, poleg tega pa še sladice.

Nikola Miljković / KMA

Simpatična pevka, ki je na glasbeni sceni postala polnoletna, pravi, da je osemnajst glasbenih let preteklo izjemno hitro in da je bilo v tem času veliko lepih trenutkov. »Vsa ta leta so mi prinesla veliko izkušenj, še posebej ko sem bila del skupine Magazin. Takrat nisem točno vedela, kaj se dogaja, ampak bila sem najbolj srečen človek na svetu,« v nadaljevanju pove Rozga, ki prizna, da samostojna pot ni bila tako lahka, saj je morala začeti od začetka.

Nikola Miljković / KMA

»Na začetku so bili koncerti, kjer smo prodali le nekaj vstopnic. Iskali smo pravo pot, delali smo počasi, iskali pesmi …, nato je prišlo leto 2010, ko je Tonči Huljić ustvaril nekaj izjemnih skladb. V res zelo kratkem času so prišle turneje, razprodane dvorane, najbolj pa me je osrečilo to, da sem v mojem Splitu razprodala areno. To je bil zame največji uspeh,« je zaključila Jelena Rozga.

Rozga: Z Magazinom nismo skregani

Nikola Miljković / KMA

Simpatična Dalmatinka, ki se je kot majhna deklica posvetila tudi baletu, je več kot deset let prepevala v skupini Magazin. Leta 2006 je po dogovoru s Tončijem Huljićem naredila korak naprej in stopila – ne da bi se skregali, kot pravijo zlobni jeziki – na samostojno pot.