Zabava

FOTO: Kaj so skovali Štirje kovači

G.G.
12. 10. 2014, 18.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Leto 2014 je, kot kaže, leto koroškega kvinteta Štirje kovači, saj praznuje 60. obletnico delovanja. Ob tem častitljivem jubileju so njegovi člani nastopili tudi v včerajšnji narodnozabavni oddaji Slovenski pozdrav, v kateri so predstavili delček pesmi, ki so jih »skovali« v času prepevanja.

Žiga Culiberg

Oddaja je tudi tokrat ponudila veliko kakovostne glasbe, plesa in gostov v rednih tedenskih rubrikah. V rubriki Mali velikani smo lahko prisluhnili Zali Smolnikar, ki je zapela ob spremljavi vedno Poskočnih muzikantov. Ekipa Slovenskega pozdrava je obiskala Marka Vozlja in gledalcem pokazala, kako živi znani glasbenik, ko ni na očeh javnost.

V novi rubriki Kuhamo slovensko, v kateri boste tedensko spoznavali tradicionalne slovenske jedi, smo se lahko naučili, kako na Polenšaku spečejo pravo prleško gibanico. V narodnozabavnem kvizu Kdo ve več pa sta se tokrat pomerila Anita Kadenšek (Veseli svatje) in Dejan Vunjak.

Glasbeni večer so med drugim popestrili še veliki zmagovalci festivala na Graški Gori – ansambel Mladika, Nuša Derenda, Briški kvintet, Sekstakord, ansambel Zajc in Ognjeni muzikanti, ki so se konec avgusta ustavili še na najstarejšem slovenskem festivalu domače glasbe, Ptujskem festivalu. Strogim ušesom strokovne komisije in občinstvu so se takrat predstavili s skladbama Šrangarska in Rabim te, stisni me. Za odličen nastop in izvedbo so prejeli nagrado za najboljši ansambel med klasičnimi kvinteti, televizijski gledalci pa so pesem Šrangarska nagradili z drugim največjim številom glasov.