Zabava

Miss Universe Sara Savnik spregovorila o usodni nesreči

Gorazd Dominko
12. 10. 2014, 12.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Pomena in smisla petarde, ki je pred devetimi leti, na usodni 14. november, priletela v neposredno bližino Sare Savnik na vlaku v Celju, med tem, ko se je v vagonu učila,- vse do danes aktualna Miss Universe še ni našla. Posledice poka so ohromile življenje, pustile brazgotine in šele po slabem desetletju se je pobrala, našla življenjsko poslanstvo.

Osebni arhiv Sare Savnik

Prvi dnevi po poku pravite, so bili najhujši, tudi tisti, ki so sledili so bili človeka nevredni, kajne?

Osebni arhiv Sare Savnik
Svoj prosti čas, kolikor ga je bilo, sem preživljala  med kupi praznih papirjev in risala kreacije, izdelovala nakit, saj tam ni bilo nikoli pomembno, kako dobro slišim. Bila sem žrtev ne samo objestnega mladeniča, ki še danes trdi da me je s petardo skušal osvojiti, pač pa tudi stigmatizacije okolice.

Na bolečine me vsak dan opomni mala črna škatlica z napisom Widex, ki jo hočem nočem odpiram odkar sem pred štirimi leti dobila slušni aparat. Ušes ne skrivam več, zdaj se na njih bohotijo uhani, ki sem jih oblikovala sama!

Usoda se je z vami poigrala, a vseeno pripeljala do uspešne kariere, oblikovanje oblačil in nakita.

Če se dotakneva nakita…Ko me je fantastični italijanski zlatar Claudio Fortuna povabil k sodelovanju sem bila seveda zelo vesela in počaščena a v veliki dilemi. Kako le nebi bila?! Čeprav ustvarjam unikatni nakit sama že več kot 14 let in je moja velika želja že od malih nog ustvarjati nakit tudi iz kovine sem se celotne naloge lotila zelo resno in ne s cmokom v grlu, pač pa s tresočo roko in kupom zamisli.

Sta potem vendarle našla skupni jezik?

Ko sem s prvimi skicami odšla do Claudia so mu bile moje ideje zelo všeč, a v kolekciji je želel več mene »Sara razmisli in naredi nekaj kar je samo tvoje, nekaj kar te bo povezovalo z nakitom!«  In tako trije delfini na verižici simbolizirajo tri najpomembnejše osebe v mojem življenju; zlata starša in brata! Zakaj niso trije delfini okoli zapestja ali na prstanu? Zato ker so okoli vratu najbližje mojemu srcu!

Osebni arhiv Sare Savnik
Unikatni srebrni par delfinov simbolizira ljubezen, ki vam stoji ob strani, vam denimo daje motivacijo in vas bodri, da sledim svojim sanjam naprej, ….je tako?

Res je, dva delfina simbolizirata večno ljubezen. Drugi delfin pa so moji prijatelji, ki mi pomagajo, da moje sanje, želje,- postanejo resničnost!

Kolekcijo ste poimenovali Sara, zakaj?

Sara pomeni princesa, kneginja,- v hebrejščini pa celo vladarica. Želim, da se ljubiteljice mojega srebrnega nakita  in oblek, ko jih nadenejo ali oblečejo,- počutijo kot elegantne princese, ki hkrati pustijo močan vtis samozavestne vladarice, ki  svoje težave  in ovira znajo in zmorejo puščati za sabo in se samozavestno spopadajo z novimi izzivi.