Zabava

Neil Young novembra z novim albumom

STA/ mv
28. 9. 2014, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Kanadski glasbenik Neil Young je le nekaj mesecev po izidu plošče A Letter Home napovedal izid novega albuma. Album Storeytone, ki bo ponudil skladbe ob orkestrski spremljavi, bo izšel novembra, na njem pa bo moč najti tudi novi singl Who's Gonna Stand Up? (and Save the Earth), je poročal britanski časnik The Guardian.

Singl Who's Gonna Stand Up? (and Save the Earth) zaznamuje okoljevarstvena nota. Na Youngovi spletni strani je brezplačno na voljo v treh različicah, predvsem pa je namenjen aktivistom, ki skušajo problematiko zaščite okolja premakniti v ospredje pozornosti javnosti. Pri ustvarjanju albuma Who's Gonna Stand Up? je sodelovalo 60 glasbenikov in 30-članski zbor. Posneli so ga pri hollywoodskem studiu MGM/Sony Soundstage, pod njegovo produkcijo pa se ob Youngu podpisuje Niko Bolas. Young se problematiki zaščite okolja v zadnjih letih intenzivno posveča. Med drugim je tako v svojih pesmih in govorih kritiziral avtomobilsko industrijo ter z izkupičkom od koncertov podprl številna okoljevarstvena gibanja.

Singl Who's Gonna Stand Up? (and Save the Earth) zaznamuje okoljevarstvena nota. Na Youngovi spletni strani je brezplačno na voljo v treh različicah, predvsem pa je namenjen aktivistom, ki skušajo problematiko zaščite okolja premakniti v ospredje pozornosti javnosti.

Pri ustvarjanju albuma Who's Gonna Stand Up? je sodelovalo 60 glasbenikov in 30-članski zbor. Posneli so ga pri hollywoodskem studiu MGM/Sony Soundstage, pod njegovo produkcijo pa se ob Youngu podpisuje Niko Bolas.

Young se problematiki zaščite okolja v zadnjih letih intenzivno posveča. Med drugim je tako v svojih pesmih in govorih kritiziral avtomobilsko industrijo ter z izkupičkom od koncertov podprl številna okoljevarstvena gibanja.