Zabava

Svetovna zvezda uživa v Sloveniji

18. 7. 2014, 20.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Steve Stevens, ki je v Sloveniji v sklopu velikega glasbenega spektakla v Laškem, je navezal pristne prijateljske stike s slovenskimi šankrockerji.

Steve Stevens (55) je v Slovenijo prišel neposredno iz Hollywooda, kjer živi s svojo srčno izvoljenko, simpatično Josie Stevens (32). Steve je že od malih nog zaprisežen strunam in glasbi. Rodil se je leta 1959 v Brooklynu in le sedem let pozneje je v rokah že držal svojo najboljšo prijateljico, kitaro.

V zgodnjih osemdesetih letih je srečal nekdanjega pevca zasedbe Generation – X, ki se je preselil v New York, zato da začne solistično kariero. Ta gospodič, ki mu je prišel na pot, ni bil nihče drug kot legendarni Billy Idol, s katerim Steve še zmeraj igra. Ustvarila sta pravo dobitno kombinacijo – Billyjev pankovski slog in Stevova rokerska kitara sta ju povedla prav v vrh svetovne glasbene elite.

Črnolasi kitarist je s svojo kitaro zapel v ogromnem številu skladb, ki so se za vedno zapisale v glasbeno zgodovino. Sodeloval je celo s pokojnim kraljem popa Michaelom Jacksonom, kjer je njegova kitara prav ubijalsko zapela v hitu Dirty Diana. Leta 1986 se je z uspešnico Top Gun Anthem podpisal pod eno najbolj prodajanih filmskih skladb vseh časov in prejel celo grammyja.

Leta 2010 se je skupaj s svojo pnevmatično ženo Josie predstavil v priljubljenem resničnostnem šovu Poročena z rokerjem (Married to Rock), v katerem so njegovi oboževalci spoznali, da je tudi zelo zabaven in sproščen človek. V teh dneh, ko se druži z našimi šankrockerji, so tudi ti prišli do tega spoznanja, saj namesto da bi posedal po prestižnih hotelih, popoldneve raje preživlja na njihovih »roštiljadah« v znamenju čevapčičev in sočnih zrezkov.