Zabava

Znana slovenska televizijska voditeljica pada na "pleh"

Agata Rakovec Kurent
17. 7. 2014, 21.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Televizijska voditeljica Nataša Bešter je nora na živali – in na rdeče avtomobile. Ker je veliko na poti, je njen avto pogosto tudi pisarna in jedilnica, mnogokrat pa sta z njo tudi njeni štirinožni prijateljici Bajka in Zoya.

Facebook
Nataša Bešter ...

Mislite, da smo Slovenci narod, obseden z avtomobili?

Ker nekateri ljudje dajejo veliko več za in na avto kot v svoje zdravje, bi se s tem lahko strinjala. Nekateri so res obsedeni s čiščenjem in poliranjem svojega jeklenega konjička, ampak če je to komu v veselje, naj mu bo. Sama gledam predvsem na to, da mi zagotavlja varnost in udobje, ker sem veliko na cesti in je zame to zelo pomembno. Če pa bi vprašali mojega moža, bi dodal, da je zame pomembna tudi barva – če je avto rdeče barve, takoj dobi 100 točk.

Kako najraje potujete?

Ker vsak mesec snemamo dve oddaji, smo samo zato na vsaj desetih krajih, potem so tu še sestanki, dogovori, ogledi in kilometri se kar pridno nabirajo. V najinem avtu je zato vse, od pisarne do kuhinje. (smeh)

Raje vozite ali ste raje sopotnica in volan prepustite možu?

Po navadi vozi mož, prav zato, ker sva tudi v službi skupaj. Medtem ko on šofira, jaz opravim številne klice, kaj tudi napišem, pripravim kakšen sendvič in nalijem najin domači čaj, tako da so najine službene vožnje zelo prijetne.

Smo ženske res slabše za volanom ali je to le stereotip?

Absolutno ne! Ženske smo odlične voznice. Izpit sem naredila zelo zgodaj, kmalu po 18. rojstnem dnevu. Ko sem bila mlada, sem vozila kar hitro, zdaj pa sem veliko modrejša tudi na cesti.

Ste velika ljubiteljica živali in imate dva psa. Kako med vožnjo poskrbite za njuno varnost? Se rada vozita v avtu?

Naši dve psički, bernska planšarka Bajka in mala yorkica Zoya, sta tudi maskoti naše televizijske oddaje Štiri tačke. Večkrat vzameva s seboj manjšo Zoyo, ki se vedno vozi v svojem potovalnem zaboju na zadnjem sedežu, seveda tako, da naju gleda. Bajka je zelo velika in ima svoj prostor zadaj, v prtljažniku, kjer je med vožnjo prav tako v svojem velikem potovalnem zaboju.

Med dopusti se ljudje na pot pogosto odpravljajo tudi s štirinožci. Na kaj morajo biti pozorni, da bo živalim med vožnjo udobno in ne bodo trpele?

Res je treba biti pozoren, sploh v vročih dneh. Naša Bajka precej slabše prenaša vročino kot mala Zoya, zato jo poleti čim manj vozimo v avtu. Njen debeli kožuh takrat najrajši počiva doma na vrtu, v hladni senci. Če pa ljudje pse že vozijo v avtomobilih tudi poleti, morajo paziti, da jim ni prevroče in da jih nikoli ne puščajo v parkiranem avtu. Hladna voda je obvezen pripomoček na vsaki poti!

Si boste letos vzeli čas za počitnice?

Letos časa za dopust najbrž ne bo. Junija smo začeli postavljati novo hišo v Škofji Loki in prav vsak prost trenutek se s Katarine, kjer živimo zdaj, odpeljemo na parcelo. Nočemo zamuditi nobenega dne, da bi hiša rasla brez nas. Hiše in okolice se tako zelo veselimo, da me skrbi, ali si bomo v bližnji prihodnosti sploh želeli na kakšen dopust. (smeh)