Zabava

Misici uresničili sanje

Alesh Maatko
5. 6. 2014, 18.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Po lanski zmagi na legendarnem splitskem festivalu se bo klapa Rišpet znova predstavila na letošnjem, že 54. festivalu Split, in sicer s skladbo Ne more vrime, za katero so z nekdanjo najlepšo Hrvatico Fani Čapalijo v pravljičnem mestu posneli tudi videospot.

Jure Ravlić

Priljubljeni duet z Mišem Kovačem Sunce mi od tebe dolazi je bil njihov hit prvenec, ki je s svojim lirskim sporočilom na široko odprl vrata klapskem magu Peru Kozomari, da neizčrpno zakladnico glasbenih uspešnic dopolni še z novimi podoživetimi in čustveno nabitimi baladami.

Zgodba videospota poteka na ulicah Trogira, kjer se kot privid pravljične vile sprehaja prekrasna Fani, medtem ko zaljubljeni mladenič ne more pozabiti občutka, ki ga spremlja, odkar jo je prvič zagledal. Kot pravijo glasbeniki, nas bo zgodba ponesla v neko davno obdobje, ko je bila ljubezen sveta. »To so zame sanje. Moja družina je iz Trogira, po teh ulicah sem tekala kot dekletce, zdaj pa v spotu tudi meni izredno ljube klape Rišpet predstavljam najlepše človeško čustvo – ljubezen. Sploh obstaja večja lepota kot slaviti srečo, spominjati se lepih trenutkov in nam dragih ljudi ... Verjamem, da bo vsem nam ta čustvena balada ponesla misli v daljave,« je po snemanju videospota dejala Fani Čapalija. Podobnega mnenja je avtor melodije Pero Kozomara, ki nam je zaupal: »Verjamem, da je to ena izmed najboljših pesmi klape Rišpet in da bo tudi na letošnjem splitskem festivalu našla pot do srca poslušalcev in uspela. Zame je ustvarjanje klapske glasbe nepopisna sreča in hvaležen sem, da jo imam možnost deliti z izvrstnimi izvajalci in poslušalci.« Ob tem spomnimo, da je klapa Rišpet pred nekaj leti s svetlobno hitrostjo osvojila srca poslušalcev s svojimi čustvenimi in vrhunskimi izvedbami, v glavnem romantičnih pesmi, ki so polne vonja po morju, barv dalmatinskih »džardinov«, predvsem pa so njihove pesmi ode ljubezni.