Zabava

Paul McCartney hudo bolan

STA
21. 5. 2014, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Legendarni britanski glasbenik, nekdanji Beatles, Paul McCartney je zaradi bolezni odpovedal koncerta na Japonskem - v Tokiu in Osaki - ki sta bila del njegove svetovne turneje Out There.

Twitter

Na posteljo naj bi ga priklenil virus, so japonskim oboževalcem 71-letnega glasbenika po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili organizatorji.
McCartney ostaja na okrevanju v tokijskem hotelu, kjer je pod nadzorom zdravnikov, za zdaj pa še ni jasno, ali bo odpovedal tudi koncert, načrtovan za prihodnjo sredo, 28. maja, v Južni Koreji, so sporočili organizatorji.
Glasbenik naj bi na štirih koncertih na Japonskem stopil pred okoli 170.000 oboževalci njegove glasbe. Tokijski nastop bi pomenil njegovo vrnitev po nastopu skupine Beatlov leta 1966. Danes je od slavne četverice poleg McCartneyja živ le še Ringo Starr. Lennon je bil leta 1980 ustreljen v New Yorku, Harrison pa je umrl za rakom leta 2001.
McCartney je v Tokiu že doživel nevšečnosti, leta 1980 je bil namreč ob turneji s svojo poznejšo skupino Wings izgnan zaradi posedovanja drog. Šele deset let pozneje so mu japonske oblasti ponovno dovolile turnejo po deželi vzhajajočega sonca, še piše AFP.
Glasbenika je britanska glasbena revija New Musical Express (NME) letos nagradila s posebnim priznanjem za življenjsko delo. Namenila mu ga je ob 50-letnici njegove kariere.