Zabava

Klapa Kampanel ne spi na lovorikah

A.M.
19. 4. 2014, 13.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ena izmed odličnih hrvaških klap, ki je nastala pred osemnajsti leti, v prenovljeni zasedbi pa deluje že osem let, znova navdušuje z glasbenimi zgodbami.

Marko Pavlić

Ena izmed njih je tudi Moja jube, lipi cvite moj, ki je, kot pravijo člani mnogoštevilne Klape Kampanel, zgodba z dalmatinskim pridihom in zgodba, ki je blizu vsem ljubiteljem klap.

Za vse tiste, ki še ne poznate omenjene zasedbe, naj povemo, da fantje najraje (skoraj vsakodnevno) pojejo in igrajo.

Fantje so bili zadnje čase precej pridni, saj so ustvarjali nove skladbe, s katerimi bodo navduševali v vročem in dolgem poletju. Še pred tem bodo predstavili tudi videospot za novo pesem, o kateri pravijo: »Z zgodbo Moja jube, lipi cvite moj naša klapa napoveduje nov glasbeni material. V zadnjem času smo namreč ustvarili nove pesmi, za katere komaj čakamo, da jih predstavimo občinstvu. V vse skupaj smo vložili precej truda in ljubezni, saj je ne nazadnje glasba naša ljubezen. Veseli bomo, če bo našim oboževalcem nova skladba všeč, prav tako videospot, ki ga boste lahko videli že v naslednjih dneh,« je dejal Miro Trgo iz klape Kampanel.

Za vse tiste, ki še ne poznate omenjene zasedbe, naj povemo, da fantje najraje (skoraj vsakodnevno) pojejo in igrajo. Ob vprašanju, od kod prihajajo, se le nasmejijo, saj mnogi mislijo, da prihajajo iz Dalmacije. A ni tako, saj vsi živijo v Zagrebu, kjer tudi največ nastopajo in prepevajo.