Zabava

Marku Žitniku očitajo koruptivna dejanja ob reševanju življenja njegovega sina

M.J.
11. 4. 2014, 07.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

UKC Ljubljana je ugotovila, da napotitev otroka Marka Žitnika Strleta na operacijo v Izrael ni bila nujna. A dejstvo je, da so v Izraelu dojenčku rešili življenje. Drugo dejstvo je, da je vse skupaj stalo nekaj čez 20.000 evrov, kar je seveda veliko v primerjavi s ceno tabletk proti bolečinam, po drugi strani pa nič v primerjavi z ocenami zneskov, ki jih izgubljamo zaradi korupcije.

Zaporedni odstopi ministrov za zdravstvo so samo eden od signalov, da na tem področju pri nas veliko stvari ni urejenih, kot bi morale biti. Ampak namesto da bi se ukvarjali z odpravljanjem korupcije, zaradi katere smo državljani ogoljufani za velike denarje, v javnosti najbolj odmevajo zgodbe, ki v resnici predstavljajo drobiž, po drugi strani pa so zelo problematične za vpletene posameznike.

Čeprav je Mark Žitnik Strle že dolgo prisoten v javnosti, je tudi sam zgrožen nad medijskim linčem. »Nad nesramnimi, žaljivimi in poniževalnimi obtožbami vodstva UKCL, v katerih so razlagali, da so v primeru drugega Tristanovega odhoda na operacijo v Tel Aviv zaznali sume korupcije, sem šokiran in osebno globoko prizadet,« pravi očka otročka, ki so mu zdravniki napovedovali smrt takoj po rojstvu, vendar je kot po čudežu preživel že dve operaciji

Takoj ko so se začele zadeve zapletati, je povzdignil glas in izkoristil svoje medijske kontakte, da je primer spravil v javnost. 

 

Kaj vse mu očitajo in kako naj bi si domnevno pomagal pri tej operaciji ter kakšna je njegova zgodba, pa si preberite v današnji številki časopisa Svet24.