Zabava

Evrovizijska ladjedelnica še zdaleč ni pripravljena

Alesh Maatko/M.J.
7. 4. 2014, 20.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Prizorišče letošnjega največjega glasbenega tekmovanja, B & W Arena, vsaj od zunaj še vedno kaže precej žalostno podobo.

Miha Šaberl

6., 8. in 10. maja bo Danska gostila letošnji izbor za pesem Evrovizije, ki se bo tokrat odvijal v nekdanjem industrijskem kompleksu. V ladjedelnici, v kateri bo potekal glasbeni izbor, delavci delajo noč in dan, saj se že konec tega meseca začenjajo prve vaje. Kot smo izvedeli, bo evrovizijski oder, ki ga bodo po šovu reciklirali in z njim celo nekaj zaslužili, velik 800 kvadratnih metrov, scenografijo pa bo izdelalo kraljevo gledališče, ki je znano po tem, da zna ustvariti izjemne, predvsem pa ogromne scenografije tako na Danskem kot tudi drugje po svetu.

Miha Šaberl

Vodja izdelave Stig Krøjer je dejal, da so že pred časom zgradili strukturo, ki je sestavljena iz jekla in aluminija – vse skupaj bo visoko skoraj dvajset metrov, težko pa štirideset ton.

Vodja svetlobnega parka Kasper Lange pa ob tem dodaja, da bo v dvorani več kot 3000 luči, ne nazadnje pa bo oder obdan s 1200 kvadratnih metrov LED-zaslonov, kar je zagotovo velik zalogaj za dansko televizijo. Največji LED-zaslon je bil leta 2009 na izboru v Moskvi, velik je bil 2000 kvadratnih metrov, kar je takrat zajemalo 30 odstotkov celotne svetovne oskrbe s temi zasloni.

Miha Šaberl