Zabava

Najprej mokre sanje, nato Štajerci

A.M.
29. 3. 2014, 13.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Razigrani štajerski fantje bodo to pomlad osvajali dekleta. Seveda v novi hitri in razigrani viži, ki kar kliče po ljubezni.

Štajerci so na domači glasbeni sceni prisotni že sedem let, krivca za njihovo rojstvo pa sta bila Davorin Žnidarič in Zoran Vesenjak. Prvi igra bas kitaro in bariton, vrlini drugega pa sta ritem kitara in klarinet. Imela sta željo po harmonikarju, ki igra na diatonično harmoniko in ima vokalne sposobnosti, zato sta ga začela intenzivno iskati. Primernega kandidata – Aleša Mohorka – sta našla novembra 2007, nato pa je sledilo še iskanje pevca, ki je trajalo tri mesece.

Na avdicijo so povabili tudi Benjamina Goloba …, in ko so skupaj zapeli in zaigrali prvo pesem, so vsi vedeli, da je on pravi. Benjamin jim je zaupal, da igra tudi trobento in bobne. Ko so dorekli večino stvari, so prišli do zaključka, da jim za igranje zabavne glasbe manjka še klaviaturist. Vse bolj pa so bili naklonjeni tudi štiriglasnemu petju. Po kratkem premisleku so k sodelovanju povabili še Benjaminovega znanca Andreja Krambergerja. »Na koncu nam je ostala še najtežja naloga – morali smo določiti ime ansambla,« so dejali člani, ki so se najprej (ker so po duši veseljaki) imenovali Mokre sanje, leta 2010 pa so se preimenovali v ansambel Štajerci, saj je bilo, kot smo izvedeli, s prejšnjim imenom povezanih veliko čudnih pomislekov.