Zabava

Pisani prazniki s posvojenkama Žani Luiso in Dilsi

Andreja Comino/M.J.
25. 12. 2013, 10.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Maja Štamol Droljc obožuje praznike. Omamni vonj po smrekovih vejah, dišečih svečah in domači hrani ji je iz otroštva ostal v prijetnem spominu. Tradicijo nadaljuje tudi zdaj, ko je že dolgo poročena. Z možem Stanetom poskušata vsako leto pričarati praznično razpoloženje v njunem domu v Žalcu.

Vito Tofaj

Letošnji prazniki bodo nekaj posebnega tudi zato, ker sta pred meseci posvojila še eno deklico iz Afrike. Njuni prvi posvojenki Žani Luisi se je maja pridružila Dilsi, ki bo tokrat prvič videla okrašeno smreko in sneg ter dobila darila.

»Prazniki so mi od nekdaj veliko pomenili. Tudi ko še nisem imela svoje družine, sem se vsako leto trudila pričarati praznično ozračje. Odkar smo družina, pa je pri nas še bolj veselo,« razlaga. Prve skupne praznike sta s Stanetom preživela pred devetimi leti, ko sta začela živeti skupaj in sta okrasila svoje takratno stanovanje v Žalcu. Na zabavo sta povabila številne prijatelje, opolnoči pa so šli rajat na ulice.

Naslednja leta sta božič preživljala pri Stanetovi mami, novo leto pa po svoje. Zadnji dve leti, odkar živita v novi hiši, se vsi skupaj, tudi Stanetova otroka iz prvega zakona in njuna partnerja, dobijo pri njiju. »Pripravimo tudi obdarovanje. Dogovorjeni smo, da vsak prinese eno darilo, ki ga cenovno omejimo, tako da v decembrski stroškovni mrzlici to ni še en finančni zalogaj, temveč je treba pokazati domišljijo. Odkar imamo Žani, nas obišče še Božiček, s katerim se vsi fotografiramo,« se smeji Maja in kaže na Stanetovo brado. Decembrskega dobrega moža uspešno upodablja tudi v Majini službi in bližnjem vrtcu.