Zabava

Panika pri Nuši Derenda

S.J.
3. 12. 2013, 18.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Težave z glasilkami pozna veliko pevcev, tako domačih kot tujih. V času, ko naokrog še posebej mrgoli virusov in bacilov, so bolezni še bolj pogoste.Pred kratkim je Nuša Derenda doživela pravi šok, ko je ugotovila, da je čez noč ostala brez glasu.

Alesh Maatko

»Morala bi nastopati na koncertu Radia Ognjišče, vendar sem morala odpovedati. Tri dni sem bila doma in prvič se je zgodilo, da sem odpovedala koncert. Prvič sem ostala brez glasu, najbolj pomembno pa je, da se takrat spočiješ in ne govoriš,« nam je zaupala pevka, ki pravi, da ji ni bilo posebej težko biti tiho, saj se je zavedala, da je šepetanje še bolj nevarno kot običajno govorjenje.

Nuša je v teh dneh preizkusila vsa mogoča zdravila. »Grgrala sem žajbelj, skuhala sem žajbljevo mleko z medom, smrekove vršičke, srebro ...,« je med drugim naštela Nuša, ki je sicer zelo zadovoljna z letošnjimi uspehi. »Letos sem imela v Križankah koncert, izšla je tudi nova plošča. Posneli smo videospot, ki se zdaj kar precej vrti. Fakulteta za turizem Brežice je vzela to pesem za svojo podlago, za kar sem jim hvaležna,« obuja spomine na nedavne podvige, ob tem pa že razmišlja naprej.

»Razmišljam o novih projektih, ki bi bili všeč meni in tudi mojim poslušalcem. Imam željo po večjih projektih, predvsem po nastopih z Big bendom ali Simfoničnim orkestrom. Pa tudi kakšnega zanimivega dueta se ne bi branila,« nam je povedala majhna dama, ki je zdaj seveda že na dobrem glasu.