Zabava

Potres v Ljubljani!

Sonja Javornik / KŠ, foto: Arsen Perić
23. 11. 2013, 08.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Tudi tisti prijatelji, ki so na začetku leta Aleša Klinarja opominjali, da bi moral proslaviti svoj jubilej, si gotovo niso mogli predstavljati dogodka, kot je bil ta četrtek v ljubljanski Cvetličarni. Zgodil se je pravi rockerski potres, ki je navdušil staro in mlado. Klinči je več odlično proslavil Abrahama.

Vrhunski koncert je vsem sprožil kurjo polt

Klinči je namreč tik pred svojim 50. rojstnim dnem zbral večino svojih sodelavcev, med katerimi so seveda najbolj pomembna imena naše glasbene scene.

Že pred začetkom je bilo v zakulisju veselo. Anja Rupel je kot prav dama večera, Aleševa dolgoletna partnerka (njun duet, ki opisuje njuno ljubezensko zvezo, je bil vsekakor najbolj romantični trenutek na odru ...) je prijazno pozdravljala svoje kolegice Alenko Godec, Nušo Derendo, Rebeko Dremelj in nenazadnje Piko Božič, ki se je tokrat po daljšem času pojavila v javnosti. Medtem ko so pevke veselo klepetale, so glasbeniki, ki so kasneje na odru dokazovali svojo spretnost na inštrumentih, nazdravljali in preverjali vrstni red skladb. Aleš je sestavil program, ki je presek njegovega ustvarjanja. Z uspešnicami, kot so samo milijon nas je, Zadnje vrijeme, Rokerji, Lep je dan ... je hitro navdušil polno Cvetličarno, ki je norela tako ob skupnem nastopu štirih div, pa ob skladbi Od višine se zvrti, ki jo je zapel Vlado Kreslin, za katerega se do zadnjega ni vedelo, ali mu bo uspelo iz Prekmurja pravočasno na nastop.

Poglejte si še, kako divje je bilo v zakulisju! 

Klinči je svojim oboževalcem pripravil resnično nepozaben večer, za katerega se je kar dolgo intenzivno pripravljal (glasbeniki so se ‘potožili’, da je bil na vajah hudo zahteven!), zagotovo pa je bil tudi sam ganjen, ko ga je Anja presenetila na odru s torto in ko je cela dvorana skupaj zapela Vse najboljše.