Zabava

''Bila sem kot konj''

am
15. 11. 2013, 21.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Evrovizijska zmagovalka, ki je leta 1988 prepričala s skladbo Ne Partez Pas Sans Moi, se je v britanski pogovorni oddaji The Jonathan Ross Show po dolgih letih molka razgovorila o evrovizijski izkušnji ter pri tem uporabila zanimivo primerjavo.Kanadska pevka, ki o svoji evrovizijski zgodbi večkrat noče niti slišati, te dni po Evropi promovira novi, že enajsti album Loved Me Back To Life. A mnoge še vedno bolj zanima njena evrovizijska zmaga kot pa novosti.

Reuters

Nič drugače ni bilo v nedavnem šovu, kjer se je Céline Dion, za spremembo, o Evroviziji precej razgovorila. ''Spominjam se, da sem bila v Montrealu, kjer sicer živim, ko sem prejela klic. Želeli so, da grem na Irsko in na Pesmi Evrovizije zastopam Švico – kot francosko govoreča Kanadčanka iz Quebeca. Tega nisem dobro razumela, saj sem imela pomisleke, kaj bodo rekli Švicarji, saj me sploh ne poznajo,« je dejala pevka, ki se je med tekmovanjem počutila kot paradni konj, na katerega so stavili.

»Šla sem tja in se resnično počutila kot konj. Naj pojasnim … Lahko stavite na glasbenika, za katerega želite, da prinese državi zmago. Zato je moj mož, ki je kockar, name stavil veliko denarja. Tako sem bila res kot konj, in če so stavili name, mi ni preostalo drugega, kot da se podam v 'dirko'. Ste me razumeli?'' je dejala Jonathanu Rossu ter zaključila: »Tako sem se počutila takrat. Ampak zmagali smo!«