Zabava

Starejše, toda še vedno uporabne

Alesh Maatko
7. 11. 2013, 18.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

UGIBANJA Skrivnost mladostnega videza številnih hollywoodskih zvezdnic je večna uganka tako za navadne smrtnike kot tudi za kozmetične salone. Čeprav mnoge zvezdnice vsak dan zatrjujejo, da nikoli niso šle pod lepotni nož in da so za vse krivi dobri geni oziroma prava prehrana, je verjetno resnica nekje vmes. Kakorkoli že, številne zvezdnice, ki so se srečale z abrahamom ali prehodile celo nekaj let naprej, so videti precej mladostno. Kako jim to uspe, pa večina molči ...

Profimedia

1. Joan Collins, 80 let
Angleška igralka, ki jo je za vedno zaznamovala vloga zlobne Alexis Carrington Colby v "žajfnici" Dinastija, je v filmskemu svetu prisotna že skoraj 60 let. Poleg tega, da je zvesta igri in gledališču, je znana kot avtorica številnih knjig, tudi o lepoti.

2. Sophia Loren, 79 let
Ena izmed najbolj zapeljivih žensk, italijanska igralka Sophia Loren, je svetovno slavo požela že po drugi svetovni vojni v filmu Two women (Dve ženski, 1961). Uspešna je na obeh straneh Atlantika, tako v Evropi kot v Združenih državah Amerike, za svoje vloge pa je prejela številne nagrade.

Profimedia

3. Jane Fonda, 75 let
Ameriška igralka in politična aktivistka Jane Fonda je v svoji bogati filmski karieri zaslovela že leta 1960, in sicer z vlogo v filmu Barbarella in Cat Ballou. Pred kratkim je izdala svojo biografijo, zadnje čase pa je še najbolj aktivna in glasna na političnem parketu.

Profimedia

4. Barbra Streisand, 71 let
Čeprav je bila rojena v siromašni družini, so njeni uspehi vse prej kot to. Izdala je 35 glasbenih albumov, ki so bili prodani v 200 milijonih izvodih. Igrala je v več kot štiridesetih filmih, poleg tega se posveča dobrodelnim projektom, ne nazadnje se bori tudi za državljanske pravice.

Profimedia

5. Helen Mirren, 68 let
Igralka, ki je blestela v vlogi kraljice Elizabete I. in Elizabete II. kot tudi v vlogi kraljice Charlotte (Norost kralja Georgea), je svojo igralsko kariero začela v poznih šestedesetih let. Večkrat nagrajena Helen je še danes zvesta in cenjena v filmskem svetu in na odrskih deskah.

Profimedia

6. Cher, 67 let
V svoji dolgoletni karieri, tako v filmu kot tudi v glasbi, je bila Cher za svoje delo nagrajena z oskarjem, grammyjem, emmyjem in cello s tremi globusi. Pevka je nase opozorila že leta 1965, od takrat dalje pa je šla njena kariera le še nazvgor.

Profimedia