Zabava

Šok v družini Murko; Damjanovi ženi Maji zastal dih!

A.M. / Foto: Bojan Mihalič
5. 11. 2013, 14.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Prvi in edini vseslovenski slavček se je tudi letos odločil, tako kot zadnja leta, da bo svoje oboževalce razvajal z novim, še bolj vročim koledarjem za leto 2014.

Ob pogledu na fotografije je Damjanovi ženi zastal dih.

Če smo mislili, da nam je Murko postregel že z vsem mogočim, smo se, vsaj zdi se tako, zmotili. Tako kot nas aprila presenetijo nevihte, slavček stresa iz rokava svoje adute.

»To leto sem si prisegel, da koledarjev ne bo, saj mi je že malce zmanjkalo pravih idej, kaj spet ponuditi. Ne smemo pozabiti, da gre za tradicionalni koledar, ki vsako leto dvigne ogromno prahu. Prepričan sem bil, da koledarja ne bo. Ko pa sem že pred nekaj meseci začel prejemati elektronska sporočila in naročila rezervacij za koledar, ki ga nismo nameravali niti izdati, sem se zamislil. Tako smo z Bojanom Mihaličem in s pomočjo erotične trgovine v Mariboru naredili res izvirne fotografije, ob katerih je še moji ženi, ki je navajena na vse, zastal dih,« je v smehu povedal Damjan Murko, ki se je na fotografiranje pripravljal več tednov. Še več, v erotični trgovini si je sposodil dve lutki, s katerima je, vsaj tako nam je zaupal, vadil več časa, dokler se ni popolnoma vživel v svojo vlogo.

Obesi me v spalnico, v kopalnico ali na sekret, pojdi kdaj z mano še na cigaret. Naj bom tvoj vodja, ne rabiš drugega orodja.

»Na koledarju morda na trenutke pokažem celo malo preveč, čeprav smo se zelo trudili, da ne prestopimo meje dobrega okusa: predvsem smo se trudili, da ne bi bili vulgarni, ampak zabavni in v prvi vrsti, da bi nasmejali Slovenijo, ki v tem precej krutem času brezposelnosti, brezbrižnosti do sočloveka, celo umorov in samomorov preprosto potrebujejo lik Damjana Murka, ki nas spravi v dobro voljo oziroma nasmeji.«

Ni pa skrivnost, da mnogi tega početja ne odobravajo, povemo Damjanu. »Zavedam se, da se ob mojem početju morda kdo zgraža, se drži za glavo in se sprašuje, kaj mi je tega treba. O, ja, pa še kako je treba, otroška hrana, plenice, oblačila, igračke, to vse stane, zato kupite moj koledar (smeh). Čeprav sem oče in sem doma popolnoma drug človek, kot se kažem v medijih, je tudi to, da kdaj pa kdaj namenoma ali ne poskrbim za kak škandal, nujno zlo, ki ga medijska osebnost nujno potrebuje za svoj obstoj. Sem pač eden redkih, ki to glasno in javno prizna. In tudi zelo na glas te dni govorijo o mojem novem koledarju, ki je, kot ste opazili, še bolj provokativen …« je zaključil Damjan Murko.