Zabava

Trpeča fanta iz Manchestra

mv
6. 8. 2013, 19.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Britanski sint-pop duet Hurts trenutno naskakuje lestvice že s tretjim singlom z njunega zadnjega albuma Exile, fanta pa sta napovedala tudi evropsko turnejo, ki jo bosta začela novembra letos.

Profimedia

Hurts sestavljata dva glasbenika, pevec Theo Hutchcraft in klaviaturist Adam Anderson. Spoznala sta se leta 2005, ko sta se njuna prijatelja zapletla v pretep, sama pa sta se, preveč pijana, da bi se vmešala, začela pogovarjati o glasbi. Ugotovila sta, da imata podoben okus, zato sta se odločila ustanoviti skupino. Leta 2009 se je uradno rodila zasedba Hurts, ki je do danes prodala že več kot tri milijone albumov.

Nova skladba in turneja

Theo in Adam trenutno osvajata lestvice z že tretjim singlom z drugega albuma Exile. Pesem z naslovom Somebody To Die For je delo producenta Dana Grecha Maguerata, ki je ustvarjal tudi že za Mobyja in Lano Del Rey, videospot pa so pod taktirko režiserja Franka Borina posneli v puščavi Slaby City in Salton Sea v Kaliforniji. Novembra leta 2013 glasbenika napovedujeta  evropsko turnejo, ki je njuni oboževalci pričakujejo že nekaj časa, saj sta Hurts v zadnjem letu največ nastopala po različnih festivalih.