Zlata lisica

Vlhova obdržala vodstvo tudi po drugi vožnji

M.G.
7. 1. 2024, 13.25
Posodobljeno: 7. 1. 2024, 13.57
Deli članek:

Slovakinja Petra Vlhova je zmagovalka nedeljskega slaloma v Kranjski Gori. Tekmo je zaznamovalo precej padcev, med drugimi je zopet odstopila tudi Ana Bucik. Andreja Slokar osvojila točke.

Profimedia
Zmagovalka Petra Vlhova.

Druga vožnja se je začela ob 12.30. Najboljša po prvi vožnji je bila Petra Vlhova, ki je svojo prednost v drugi vožnji, za razliko od sobote, ko je padla na četrto mesto, celo povišala in se upravičeno veselila zmage na zahtevni progi. Vlhova je tudi že tretjič osvojila tudi seštevek Zlate lisice ter zlato broško, potem ko je bila na sobotnem veleslalomu četrta. Najhitrejši zasledovalki sta bili Lena Dürr in pa prijetno presenečenje tekmovanja, Američanka A.J. Hurt, ki je postavila najhitrejši čas druge vožnje. Iz 16-ega mesta po prvi vožnji se je zavihtela na tretje mesto.

Ponoven odstop Bucikove, Slokarjeva do točk

Andreja Slokar, ki je drugo vožnjo začela iz 17-ega mesta, je z ne najboljšo vožnjo pridobila nekaj mest. Na koncu je končala na 14. mestu in je osvojila nekaj točk za svetovni pokal. Bucikova je s solidno vožnjo v prvi vožnji končala na devetem mestu, a je v finalni vožnji delala vse preveč napak, v spodnjem delu pa je, tako kot že včeraj, odstopila. Na tekmovanju sta nastopili še dve Slovenki in sicer Neja Dvornik, ki se ji je finalna vožnja izmaknila za samo osem stotink sekunde ter Nika Tomšič, ki je odstopila.

"Proga je bila super, vsaka čast organizatorjem. To je bila prva tekma v tej sezoni, kjer sem se dobro pripravila. V finalu sem sicer že drsala z zadnjico po tleh, a prikazala sem borbenost, ki je po vrnitvi po poškodbi še nisem pokazala. Niti enkrat mi ni padlo v glavo, da mi ne bo uspelo. To me res veseli," je za TV Slovenija povedala Andreja Slokar.