Zimski športi

Gradbišče v Planici poletov ne bo oviralo

Polona Krušec
6. 2. 2015, 18.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Če vas je pot zadnje čase zanesla v Planico, ste opazili gradbišče. Dela, ki bodo sicer v celoti zaključena konec letošnjega leta, ovir za potek poletov ne bodo predstavljala. Improvizirati bodo morali le na področju prometa.

Polona Krušec

Zadnja leta so v Planici tekle prenove otroških in mladinskih skakalnic in seveda glavne letalnice, ki bo letošnjega marca gostila najboljše letalce na svetu. Nazadnje pa so začeli še graditi tekaški center. Čeprav vsa dela do marca ne bodo zaključena, bodo obiskovalci lahko sproščeno uživali ob letalcih in navijanju za favorite.

Celostna ponudba

Planica tako pridobiva novo podobo – športnega centra, ki bo povezoval skakalnice in letalnico s tekaškim centrom. S tem se bo oblikovala celostna ponudba, nove športne površine, osrednji objekt za smučarske teke, stadion, igrišče in tekaške proge. Pričakuje se povečanje atraktivnosti turistične destinacije, dodatno ponudbo novih produktov, izboljšano strukturo gostov, povečano število dnevnih in stacionarnih gostov.

Problem so parkirišča

V času tekmovanja bodo zaradi del, ki bodo še potekala, prisiljeni izvesti nekatere improvizacije, predvsem na področju prometa. Na novinarski konferenci so povedali, da bodo zagotovili zadostno število parkirišč. V preteklih letih je prireditev privabila do 60.000 gledalcev v štirih dneh.

Problem parkirišč bi radi reševali tudi s prodajo vstopnic v predprodaji, tako bi pridobili informacijo o dotoku vozil in bi se lažje pripravili. Obiskovalce spodbujajo tudi k uporabi javnega prevoza. Malo drugačen način prihoda lahko predstavlja vožnja z vlakom do Jesenic, nato pa z avtobusom do Planice.

Polona Krušec

Še nekaj obrtniških del

Vodilni člani organizacijskega komiteja Planica so na nedavni novinarski konferenci povedali, da so dela okrog skakakalnic in letalnice načeloma zaključena. Gradi se še tribuna. Tega prej ni bilo mogoče narediti, so razložili, saj je bilo treba najprej zaključiti dela na vrhu letalnice. Trenutno poteka ožičenje in postavitev ograj, potrebno pa je še nekaj obrtniških del.

Krepitev tradicije

Glavni namen oblikovanja centra je ohranjati in krepiti tradicijo prireditev v Planici in ustvarjati še trdnejšo podlago za razširjeno športno turistično ponudbo Kranjske Gore, Gornjesavske doline in Slovenije kot turistične destinacije ter obnoviti kulturno in tehnično dediščino.

Planica bo torej 19. marca, ko se bo začel praznik pod Poncami, pripravljena za športni dogodek, ki ga bomo gotovo proslavili tudi z dobrimi uvrstitvami naših letalcev.

Polona Krušec