Ostali športi

Prvi Slovenec, ki mu je uspelo kdajkoli osvojil to prvenstvo

M.J.
23. 12. 2014, 13.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Tilen Kolarič, 22 letni član kluba MMA Brežice, je prejšnji vikend, 20.12.2014, v Opatiji postal prvak lahke kategorije do 70 kg, na prvenstvu FFC v mešanih borilnih veščinah (MMA). S tem dosežkom je postal prvi Slovenec, ki je kdajkoli osvojil to prvenstvo.

Ivana Kaurloto/Fight Channel)

Najtežjo preizkušnjo je prestal že v polfinalu, ko se je spopadel s favoriziranim Hrvatom Aleksadrom Rakasem, s katerim se je neuspešno spopadel že na prvem FFC prvenstvu v Zagrebu, v začetku letošnjega leta.

Ivana Kaurloto/Fight Channel)

Tokrat je Tilenu, s komaj 17-dnevnimi pripravami, uspelo presenetiti konkurenco. Rakasa je premagal v prvi rundi, najprej ga je presenetil z levim krošejem, nato je izkoristil priložnost in presenečenega Rakasa zrušil na tla ter ga uspešno prisilil k predaji s svojo specialno potezo RNC davljenja.

Ivana Kaurloto/Fight Channel)

V finalu se je Kolarič boril proti še enemu Hrvatiu Hrvoju Stepiću in ga, s skoraj enako taktiko kot Rakasa, uspešno podrl na tla ter z izjemno grappling taktiko ter RNC davljenjem prisilil k predaji v četrti minuti prve runde.Kolarič je s temi zmagami predvsem dokazal svojo vrhunsko pripravljenost, odlično premikanje po ringu in zavidanja vredno sposobnost grapplinga.

Zmaga na prvenstvu mu je prinesla pogodbo za leto 2015 z eno najboljših organizacij v Evropi FFC (Final Fight Championship).

Ivana Kaurloto/Fight Channel)