Ostali športi

Je mogoče, da se je Mickey Rourke spustil tako nizko?

J.P.
1. 12. 2014, 13.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V petek sta se v Rusiji v boksarskem ringu pomerila Mickey Rourke in triintrideset let mlajši Elliot Seymour. Dvainšestdesetletni Rourke je slavil v drugi rundi. A kot se izkaže, naj bi porazil neuravnovešenega brezdomca, ki v boksu ni imel sreče. Proti plačilu.

Arhiv Svet24

Devetindvajsetletni Elliot Seymour, ki je v petek v Rusiji v boksarski borbi izgubil proti dvainšestdesetletnemu Mickeyju Rourku, naj bi bil umsko nestabilen brezdomec, ki se je uril v isti telovadnici kot hollywoodski zvezdnik. Telovadnica »Wild Card« je v lasti Freddija Roach, katerega najbolj priznani borec je boksarski zvezdnik Manny Pacquiao.

Borec, ki je v kontroverzni borbi izgubil proti Mickeyju Rourku, naj bi bil brezdomec, ki so mu plačali, da izgubi.

Izkoriščen?

Triintrideset let mlajši borec je klonil v drugi rundi – njegova statistika pred bojem ni bila najboljša, saj je v svoji profesionalni karieri izgubil devet od deset borb. Vir blizu Seymourjeve družine je priznal, da je bila borba prodana. To naj bi bilo razvidno iz naslanjanja na vrvi, spuščenih rok borcev in udarcev, ki so načrtno padali po rokavicah.

Arhiv Svet24

Neimenovani vir je nadalje razkril, da so ljudje v omenjeni telovadnici, ki vedo, da Seymour skorajda živi na ulici: »Mislim, da je bila to idealna situacija za Rourkove ljudi. Elliot ni imel kaj izgubiti, saj potrebuje denar.« Družina podarjenemu konju sicer ne bi gledala v zobe, če ne bi bila mnenja, da je bil Seymour izkoriščen. Kot pravijo, ima duševne težave. »Ne gre se toliko za to, da je bila borba prodana; bolj je pomembno, da Elliot nima doma in da ni stabilen,« je povedal neimenovani vir. »Mickey Rourke se je gotovo počutil dobro – dejstvo, da je premagal nekoga, ki je toliko mlajši od njega, gotovo godi njegovemu egu.«

Arhiv Svet24

Dokazno gradivo

Vir nadalje trdi, da obstajajo tekstovna sporočila, ki dokazujejo, da je bila borba prodana. Seymourjev prijatelj, ki mu je pomagal z organizacijo, je potrdil, da je bil Seymour za poraz plačan vnaprej. Podobno trdi drug vir, povezan z omenjeno telovadnico.

Arhiv Svet24

Takole je dejal: »Elliot včasih trenira tu in je profesionalec. Borba je bila slaba šala. Mickey se mora nehati pretvarjati, da je kdaj bil dober, raje naj se osredotoči na igranje. Udarja tako počasi, da bi se mu lahko izmikal še nedonošenček.« Dodal je še, da je Mickey v ring stopil zaradi denarja.Organizatorji borbe so sicer potrdili, da so bili boksarji mastno plačani, a niso šli v podrobnosti.

Arhiv Svet24

Brezdomec

Britanski novinarji so razkrili, da Seymour že osemnajst mesecev živi na ulici. Pred tem je v predmestju Los Angelesa živel z mamo Louise, a se je odselil zaradi različnih pogledov, ki sta jih imela na njegovo kariero. O tem, da je brezdomec, je sam spregovoril na Facebooku. In če je v amaterski karieri nanizal nekaj uspehov, temu ni bilo tako, ko je prestopil med profesionalce. Tako je prišlo do razkola v njegovi družini – sam je hotel vztrajati pri boksu, oni pa so hoteli, da si poišče drugo službo.